Κυβερνητικοί κύκλοι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς

Κυβερνητικοί κύκλοι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σήμερα ότι με τη ΝΔ «δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό». Γεγονός είναι πάντως ότι σήμερα, με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά από ποτέ, συγκεκριμένα 92.750 παιδιά έναντι 80.326 τη χρονιά 2014-15, στον καιρό του παλιού καθεστώτος, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι. 

Ακόμα, για πρώτη φορά, απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς 44.000 παιδιά, οι γονείς των οποίων βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκαίων δαπανών καλύφθηκε με εθνικούς πόρους και όχι με πόρους του ΕΣΠΑ. Σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται ένα απλό και αντιγραφειοκρατικό σύστημα, φιλικό προς τους γονείς και τις δομές. Με το νέο σύστημα καταβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς εγκαίρως τα τροφεία και έτσι, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι εισπράττουν τον μισθό τους τακτικά κάθε μήνα και εξασφαλίζεται η ποιοτική διατροφή των παιδιών και η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Είναι τουλάχιστον περίεργο, ο κ. Μητσοτάκης, ο γνωστός «κόφτης» θέσεων εργασίας σε δημόσιες δομές να αναρωτιέται γιατί το Δημόσιο δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Γιατί δεν το έκανε όσο ήταν ο αρμόδιος υπουργός;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter