Κυλλήνη: Σύρος πρόσφυγας έσωσε από πνιγμό πατέρα και γιο

Κυλλήνη: Σύρος πρόσφυγας έσωσε από πνιγμό πατέρα και γιο

Η αυτοθυσία ενός νεαρού Σύρου πρόσφυγα του Κέντρου Φιλοξενίας LM της Μυρσίνης Ηλείας και δύο κατοίκων της περιοχής, έσωσαν κυριολεκτικά στο …παραπέντε από βέβαιο πνιγμό, έναν 40χρονο πατέρα, τον 8χρονο γιο του κι έναν ακόμη 50χρονο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν γέμισε νερά και βούλιαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον Κυλλήνιο Κόλπο.

Του Μάκη Νοδάρου

Το περιστατικό συνέβη στις 1.50 μμ της Κυριακής μπροστά από την καφετέρια «Ηλιοτρόπιο» στην παραλία της Μυρσίνης Ηλείας.

Έντρομοι οι θαμώνες του καταστήματος που είδαν την βάρκα να βουλιάζει άρχισαν αμέσως να καλούν σε βοήθεια. Δύο κάτοικοι της περιοχής με ένα κανό και μια μικρή βάρκα αλλά κι ένας Σύρος πρόσφυγας κολυμπώντας, πλησίασαν αμέσως τους ναυαγούς και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τους κρατήσουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μισή ώρα αργότερα ένα αλιευτικό που είχε ειδοποιηθεί από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης πλησίασε το σημείο του συμβάντος, πήρε τους δύο άντρες με το παιδάκι και τους αποβίβασε στο λιμάνι της Κυλλήνης .

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τρία άτομα για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου.

Ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση παροχής βοήθειας από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης το οποίο αν και ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά κι ενώ απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του συμβάντος δεν διέθεσε ταχύπλοο για την σωτηρία των δύο ανδρών και του 8χρονου αγοριού αλλά κάλεσε αλιευτικό το οποίο όμως έφτασε στην περιοχή μετά από καθυστέρηση μισής περίπου ώρας .

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν κατηγορηματικά στο www.apokalypseis.com ότι αν δεν βουτούσε με αυτοθυσία μέσα στην θάλασσα ο νεαρός Σύρος πρόσφυγας και δεν επενέβαιναν αποφασιστικά δύο από τους κατοίκους της περιοχής, κατά πάσα πιθανότητα η βόλτα των δύο ανδρών με το 8χρονο παιδάκι θα είχε αποβεί γι αυτούς μοιραία…

Πηγή: www.apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter