Κυνικός Σαλβίνι: «Τι κρίμα, σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι»! (Photo)

Κυνικός Σαλβίνι: «Τι κρίμα, σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι»! (Photo)

Χιλιάδες Ιταλοί αποφάσισαν σήμερα να φορέσουν κόκκινο μπλουζάκι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας». Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

_x000D_
_x000D_

Η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο : «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter