Κύπελλο Ελλάδας: Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια πριν τον χθεσινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αναμένεται να επιφέρουν ποινές στους δύο φιναλίστ ανάλογα με όσα γράψουν στις εκθέσεις που θα συντάξουν ο διαιτητής, οι παρατηρητές και η Αστυνομία.

Πάντως, το άρθρο 1 του ΚΑΠ αναφέρει ότι ο χρόνος προ του αγώνα είναι «ο χρόνος μεταξύ της αφίξεως της ομάδος εγγύτατα στην περιμετρική εξωτερική περίφραξη ή τον εξωτερικό τοίχο του εν γένει χώρου του γηπέδου και του σφυρίγματος για το εναρκτήριο λάκτισμα από τον διαιτητή» και αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί καλύπτουν τις προϋποθέσεις να χαρακτηριστούν «εκτεταμένα», αφού συμμετείχε σε αυτά μεγάλο αριθμός οπαδών. 

Σε μια τέτοια περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο 40.000 έως 120.000 ευρώ και ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων προβλέπονται και ποινές για 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Πρόστιμο και τιμωρία έδρας προβλέπεται και για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος με πρόστιμο 30.000 ευρώ κινδυνεύει ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης για «επιβαρυντική μορφή δυσφήμησης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» για τις δηλώσεις που έκανε για τον βοηθό Καλφόγλου, ότι «είναι στημένος και αλήτης». Μαζί του για αυτή τη δήλωση κινδυνεύει με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και η ΑΕΚ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter