Κύπελλο Ελλάδας: Στους «4» ο Ολυμπιακός

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «4» ο Ολυμπιακός

 Με ανατροπή στα ημιτελικά Κυπέλλου ο Ολυμπιακός.

Στη ρεβάνς του 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με γκολ-οφσάιντ του Ντάουντα, όμως η είσοδος του Φορτούνη τον βοήθησε να αντεπιτεθεί και να πάρει τη νίκη (2-1) και την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

O Oλυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πρεσάροντας πολύ στο κέντρο. Εξέφρασε μάλιστα την πρώτη του επικίνδυνη επίθεση στο 8′, όταν ο Γκορμπούνοφ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ελιονούσι. Στο 24′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο σουτ από Ανσαριφάρντ και Σεμπά που εξουδετερώθηκαν, την ώρα που ο Ατρόμητος προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ταχύτητα των παικτών του από τα άκρα στην κόντρα, δίνοντας έμφαση στο κλείσιμο των χώρων στην άμυνα. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που χτύπησαν με το «καλημέρα» του δεύτερου μέρους.

Ο Ντάουντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Κιβρακίδη, ωστόσο το τέρμα δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ξεκίνησε από οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός δεν… μούδιασε από το γκολ. Αντίθετα ανασυντάχθηκε. Το γκολ του Καρίμ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» ενέτειναν την πίεσή τους και μετά την είσοδο του Φορτούνη στο 56′, έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι. Από τα πόδια του «Φορτού» ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης. Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα του Ατρόμητου αδράνησε και ο Ρομαό έκανε με κεφαλιά το 1-1. Και στο 71, ο δημιουργός μετατράπηκε σε εκτελεστή. Μετά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ο Φορτούνης έγραψε το 2-1, στέλνοντας τον Ολυμπιακό, που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντα Κόστα στο 83′, με νίκη στους «4» του Κυπέλλου.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Λημνιός (81′ Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (56′ Λε Ταλέκ)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80′ Ρέτσος), Ελιουνούσι (56′ Φορτούνης), Σεμπά, Μανθάτης 85′ Νικολάου), Ανσαριφάρντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter