Κύπελλο: Με το ένα πόδι στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Με το ένα πόδι στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Φιναλίστ, εκτός θαύματος, για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα είναι ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» με… συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισε (ουσιαστικά) την πρόκρισή του στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, μετά το 3-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό.

Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ πριν κλείσει το πρώτο 35λεπτο (24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς) κι ένα ακόμη του Μπίσεσβαρ στο 73΄ έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 17 Απριλίου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85΄ με τον Κόρμπο.

Τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής (25/02) με τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν επηρέασαν αγωνιστικά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά αντίθετα από τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και πιστοποίησαν για μία ακόμη φορά την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση.

Αφού οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα, στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και στη συνέχεια το σουτ του Κόρμπου βρήκε στο σώμα αμυντικού του ΠΑΟΚ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να ξαναμπούν στο… κόλπο.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σκοράρει, αλλά στο 60΄ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας!

Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν» στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ).

Το μόνο που κατάφεραν οι Νεοσμυρνιώτες ήταν να μειώσουν στο 85΄ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) Κίτρινες: Μασούρας, Σταυρόπουλος – Λημνιός

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46΄ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46΄ Παπαγεωργίου)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίσιο (75΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65΄ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (70΄ Κουλούρης)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter