Κύπελλο: Προβάδισμα με «φάλτσο» γκολ η ΑΕΚ που άλωσε το «κάστρο» του Ολυμπιακού (1-2)

Κύπελλο: Προβάδισμα με «φάλτσο» γκολ η ΑΕΚ που άλωσε το «κάστρο» του Ολυμπιακού (1-2)

Ο Ολυμπιακός είχε τα δοκάρια αλλά η ΑΕΚ είχε την ουσία και μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε μέσα στο «Καραϊσκάκη» 2-1 τους «ερυθρόλευκους» και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε δεκαπέντε μέρες ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση του και να νικήσει τον «δικέφαλο» σημειώνοντας τουλάχιστον δύο γκολ… 

Πάντως οι Πειραιώτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα με την διαιτησία του Παπαπέτρου αφού το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ σημειώθηκε αφού πρώτα ο σκόρερ Ροντρίγκες κοντρολάρισε την μπάλα με το χέρι…

Πέρα από την συγκεκριμένη φάση όμως, ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά η ΑΕΚ στάθηκε καλύτερα στο β’ ημίχρονο, έλεγξε τον ρυθμό κι έφθασε στην πολύτιμη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 1’ είχε δοκάρι όταν σε σέντρα του Ρέτσου ο Ανέστης δεν μπόρεσε να διώξει αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της το σουτ του Μάριν κατέληξε άουτ. Η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα και μόλις στο 6’ σε εξαιρετική κομπίνα, ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ με κάθετη πάσα στον αμαρκάριστο Αραούχο που πλάσαρε κι έγραψε το 0-1 παγώνοντας το φαληρικό γήπεδο. Το 0-1 έβγαλε την Ενωση μπροστά που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε στους γηπεδούχους. Πίεσε, έκλεψε μπάλες από εύκολα λάθη των «ερυθρολεύκων» « κι έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αραούχο και Μάνταλο για να κάνει το 0-2. Όμως, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν του «δικεφάλου» το έκανε ο Ολυμπιακός που ισοφάρισε στο 13’ με δεξί βολέ του Φιγκέιρας μέσα από την περιοχή, που έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Το ματς πήρε τρελό ρυθμό και ο Ολυμπιακός πήρε επάνω του και βγήκε μπροστά με αξιώσεις, δημιουργώντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή, όταν στο 22’ ο κορυφαίος το πρώτου μέρους Μάρκο Μάριν με σουτ σημάδεψε για δεύτερη φορά τα δοκάρια της ΑΕΚ ενώ στο 41’ ο Γερμανός έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον Ρομαό που πλάσαρε τον Ανέστη, ο γκολκίπερ της Ενωσης έδιωξε με τα πόδια, η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη που σούταρε βιαστικά στην κενή εστία αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο ρυθμός έπεσε πάντως μετά το 30’ και οι δύο ομάδες πρόσεχαν πιο πολύ τα νώτα τους κι έβγαιναν με μεγαλύτερη ισορροπία στην επίθεση.

Στο Β’ μέρος το ματς χάλασε με συνεχή λάθη και φάουλ, πολλές διακοπές και κοκορομαχίες. Ελάχιστες οι φάσεις και τελικά στο 64’ μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφθασε στον αμαρκάριστο Ροντρίγκες που κοντρολάρισε την μπάλα με το χέρι και με σουτ την έστειλε σα δίχτυα. Το γκολ μέτρησε παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (1-2). Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει άμεσα αλλά το πλασέ του Σεμπά από σέντρα του Φορτούνη πέρασε μόλις άουτ.

Μέχρι τη λήξη η ΑΕΚ διαχειρίστηκε σωστά το ματς και κράτησε τη μεγάλη νίκη ως το τέλος νικώντας μετά από πολλά χρόνια μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό (έχασε μετά από 14 χρόνια εντός έδρας σε αγώνα Κυπέλλου).

Ο διαιτητής Παπαπέτρου είχε γενικά εύκολο έργο αλλά το 2ο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Φάση στην οποία μεγάλη ευθύνη φέρει και ο βοηθός γραμμής.

“‘Αλλοι παράγοντες δεν πήγαν καλά. Το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να τελειώσει με τέσσερα γκολ, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε στο 1-1. Μας εξαφάνισαν δύο φάσεις. Δεν θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά κάποια στιγμή αγανακτείς με κάποια πράγματα”, δήλωσε ο Τάκης Λεμονής εμφανώς εκνευρισμένος με την διαιτησία κυρίως για το γκολ του Ροντρίγκες. Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε: “Θα ήθελα να αφιέρωσω τη νίκη σ’ όλους φιλάθλους της ΑΕΚ. Δεν έχει τελειώσει η πρόκριση. Απομένει η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ρομαό, Ανδρούτσος (46’ Καμπιάσο), Μαρίν (76’ Μάρτινς), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (61’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (88’ Μπακασέτας), Ροντρίγκες (74’ Γαλανόπουλος, Μάνταλος (81’ Αραβίδης), Αραούχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter