Κυπριακό: Έτοιμη για το Μον Πελερέν και συντονισμένη με την Αθήνα, δηλώνει η Λευκωσία

Κυπριακό: Έτοιμη για το Μον Πελερέν και συντονισμένη με την Αθήνα, δηλώνει η Λευκωσία

Απόλυτα προετοιμασμένη για το Μον Πελερέν είναι η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία και «απολύτως συντονισμένη με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποίαν έχουμε καθημερινή επαφή», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα επιδείξει πολιτική βούληση, προκειμένου μέσα από τον διάλογο, να προκύψουν προτάσεις «που θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα». Ο Κύπριος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ενόψει των διαβουλεύσεων που αρχίζουν σήμερα στο χειμερινό θέρετρο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, έχουν πάει ήδη από χθες, στην Ελβετία, οι ομάδες των εμπειρογνωμόνων των εμπλεκομένων πλευρών. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι εργασίες της τεχνοκρατικής ομάδας στο Μον Πελερέν θα διαρκέσουν τρεις ημέρες. Στόχος της διάσκεψης στο Μον Πελερέν είναι η ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας που θα διαβιβαστεί στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα ετοιμαστούν εναλλακτικά σενάρια για τους επικεφαλής των μερών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, θα καταγραφούν οι θέσεις των πλευρών και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πιο συγκεκριμένα και διεξοδικά τις ανησυχίες και τις προσεγγίσεις που υπάρχουν.

Σε πολιτικό επίπεδο, η διάσκεψη, που έγινε την περασμένη βδομάδα στην Γενεύη, θα συνεχιστεί – σύμφωνα με τουρκικές πηγές – στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter