Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κυπριακό: Με τους χάρτες σε θυρίδα ασφαλείας αρχίζει σε λίγη ώρα η διάσκεψη της Γενεύης

Στις 11.15 το πρωί τοπική ώρα Γενεύης αρχίζει σήμερα στη Γενεύη η Διάσκεψη για την Κύπρο για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Τη Διάσκεψη θα ανοίξει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Χθες οι δύο πλευρές κατέθεσαν χάρτες για το εδαφικό που τοποθετήθηκαν σε θυρίδα ασφαλείας

Όπως αναφέρεται από τα Ηνωμένα Έθνη, η διάσκεψη θα λάβει χώρα σε αίθουσα (Council Chamber) στο Παλάτι των Εθνών «με τη συμμετοχή της Αυτού Εξοχότητας Νίκου Αναστασιάδη, της Αυτού Εξοχότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου». Προστίθεται πως «η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος».

Η εκπροσώπηση των τριών εγγυητριών δυνάμεων γίνεται σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Το πρώτο μέρος της διάσκεψης θα ολοκληρωθεί στις 13:00 και η διάσκεψη θα επαναρχίσει στις 18:00 τοπική ώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ΓΓ των ΗΕ θα προβεί σε δήλωση προς τα ΜΜΕ στις 14:45 τοπική ώρα, παρουσία των Ν. Αναστασιάδη και Μ. Ακιντζί.

Οι αφίξεις των επικεφαλής των αντιπροσωπειών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 09:15 ώρα Γενεύης.

Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη με τις θέσεις της Κύπρου για το εδαφικό όπως έκανε και ο Μουσταφά Ακιντζί από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε και τις αντιρρήσεις για θέσεις της άλλης πλευράς. Στη συνέχεια ο κύριος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά. 

Διαβάστε: Ιστορικές στιγμές για το Κυπριακό

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.