Κύπρος: Με αιχμές κατά του προέδρου, παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρήστος Πατσαλίδης

Κύπρος: Με αιχμές κατά του προέδρου, παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρήστος Πατσαλίδης

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και πρόεδρος του οργανισμού «Πάφος: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017», Χρήστος Πατσαλίδης, παραιτήθηκε από την κομματική του θέση. 

Ο κ. Πατσαλίδης, αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ από το 2014, διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Υγείας στην κυβέρνηση του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ υπέβαλε χθες βράδυ την παραίτηση του, με επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου, Νικόλα Παπαδόπουλο. Στην επιστολή, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, τίθενται με «κομψό» τρόπο τα όσα τον χωρίζουν με την ηγετική ομάδα του κόμματος, στο οποίο όπως δηλώνει παραμένει μέλος.

Ο κ. Πατσαλίδης, στην επιστολή του, κάνει λόγο για «έλλειψη επικοινωνίας σε θέματα πολιτικών προβληματισμών με την ηγεσία, που τον αναγκάζουν να παραιτηθεί» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όπου τέθηκε το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές, κατέθεσα την άποψη ότι η βασική αρχή του κόμματός μας σχετικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο, θα πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτη. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου ότι η ήδη αποκήρυξή της από άλλα συνεργαζόμενα κόμματα θα δημιουργούσε ένα βασικό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να διευκρινιστεί στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής συμφωνίας. Ανέμενα, λοιπόν, ότι η τοποθέτηση μου θα τύγχανε της όποιας προσοχής, πριν την ανακοίνωση της Στρατηγικής σας. Αντί αυτού καμιά σύγκληση των συλλογικών οργάνων του κόμματος δεν έγινε, ως έπρεπε, για συζήτηση αυτών των ζητημάτων, ούτε επίσης και η όποια πρωτοβουλία για μεταξύ μας διάλογο».

Ο κ. Πατσαλίδης αναφέρει ότι η απόφασή του για παραίτηση από το αξίωμα του αντιπροέδρου του κόμματος αποτελεί για τον ίδιο «πράξη πολιτικής ευθύνης, αξιοπρέπειας, αλλά και πράξη σεβασμού προς τα συλλογικά όργανα».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ «απορρίπτει τους λόγους και ισχυρισμούς που επικαλείται ο κ. Πατσαλίδης, αλλά σέβεται την προσωπική απόφαση του» και προσθέτει: «Το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει τη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών, ενωμένο και ενισχυμένο από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία γύρω από τον πρόεδρο του Κόμματος και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλο».

Η παραίτηση Πατσαλίδη αποτελεί βασικό θέμα στις σημερινές εφημερίδες στην Κύπρο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter