Κυψέλες καυσίμου: Συνεργασία General Motors και Honda

Κυψέλες καυσίμου: Συνεργασία General Motors και Honda

Την Πρώτη Κοινοπραξία Παραγωγής Συστήματος Κυψελών Καυσίμου στο χώρο της Αυτοκινητοβιομηχανίας ιδρύουν οι εταιρίες GM και Honda, επί αμερικανικού εδάφους, στο Michigan των ΗΠΑ. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου προορίζεται για μελλοντικά μοντέλα μηδενικών ρύπων των δύο εταιρειών.

Η General Motors Co. και η Honda ανακοίνωσαν την ίδρυση της πρώτης κοινοπραξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, με σκοπό τη μαζική παραγωγή ενός προηγμένου συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά προϊόντα κάθε εταιρείας.

Η Fuel Cell System Manufacturing, LLC θα λειτουργήσει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών της GM, στο Brownstown, Michigan, νότια του Ντιτρόιτ. Η παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου αναμένεται να ξεκινήσει περίπου το 2020 και θα δημιουργήσει σχεδόν 100 νέες θέσεις εργασίας. Οι εταιρείες προχωρούν σε ισόποσες επενδύσεις, συνολικής αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων στην κοινοπραξία.

Η Honda και η GM συνεργάζονται στο πλαίσιο μίας σύμβασης, από τον Ιούλιο του 2013. Αυτή όρισε το πλαίσιο για την από κοινού εξέλιξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου και τεχνολογιών αποθήκευσης υδρογόνου νέας γενιάς. Οι εταιρείες ενσωμάτωσαν τις ομάδες εξέλιξης και μοιράστηκαν την πνευματική ιδιοκτησία των κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ώστε να δημιουργήσουν μία πιο προσιτή εμπορική λύση για συστήματα του είδους.

Τη διοίκηση της κοινοπραξίας Fuel Cell System Manufacturing (FCSM) θα αναλάβει ένα συμβούλιο με μέλη τρία εκτελεστικά στελέχη από κάθε εταιρεία και έναν εκ περιτροπής πρόεδρο. Επιπλέον, θα διοριστεί ένας εκ περιτροπής πρόεδρος της κοινοπραξίας από κάθε εταιρεία.

Η GM και η Honda έχουν περισσότερες από 2.220 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου στο ενεργητικό τους και κατατάσσονται στη No. 1 και No. 3 θέση αντίστοιχα, με βάση το συνολικό αριθμό πατεντών κυψελών καυσίμου που έχουν υποβληθεί από το 2002 έως το 2015.

Θυμίζουμε ότι τα οχήματα κυψελών καυσίμου λειτουργούν με υδρογόνο και οι υδρατμοί είναι οι μόνες εκπομπές των οχημάτων κυψελών καυσίμου.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter