Κυρία Γεννηματά όλα καλά; – Ή όταν έπεφταν οι υπογραφές με την IGG παρουσία της Φώφης

Κυρία Γεννηματά όλα καλά; – Ή όταν έπεφταν οι υπογραφές με την IGG παρουσία της Φώφης

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Φώφης Γεννηματά, την εποχή που ήταν αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας δείχνουν ότι είχε πλήρη γνώση για όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ότι δεν έγιναν ποτέ επί των ημερών της. 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ από τη συμμετοχή της κυρίας Γεννηματά στην έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού EUROSATORY, στο Παρίσι το 2014.

Νέα ώθηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δίνει συμφωνία με την Εταιρεία International Golden Group (IGG) που υπεγράφη στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης EUROSATORY, παρουσία της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας Γιάννη Δεμίρη, υπέγραψε κοινή δήλωση πρόθεσης με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ. Η IGG είναι φορέας που εδρεύει στο Abu Dhabi και ειδικεύεται στην παροχή υψηλών προδιαγραφών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών και άλλους παράγοντες ασφάλειας.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τον τρόπο αυτό επεκτείνουν τις διεθνείς συνεργασίες τους, ενισχύοντας την εξωστρέφειά τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως αυτό έχει αποφασιστεί από την ελληνική Κυβέρνηση.

«Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί», τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. «Την ίδια στιγμή, αναπτύσσεται μια σημαντική δυναμική συνολικά για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε» ανέφερε.

Το ρεπορτάζ είναι από το veteranos.gr

Χθες πάντως η κυρία Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αρνήθηκε τα πάντα κι έπεσε σε αντιφάσεις στην προσπάθειά της να καταδείξει πως δεν τη συνδέει τίποτα με τον «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο.

«Καμία αγοραπωλησία υλικού με την IGG δεν έγινε επί των ημερών μου και θα έπρεπε, αν δεν ήταν σε πανικό, να γνώριζε ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία μα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά προγράμματα» είπε αρχικά η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Στο μοναδικό MOU εκδήλωσης ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης εταιρίας -χωρίς κανέναν μεσάζοντα- απαίτησα, χωρίς καν να υπογράφω εγώ, να υπάρχει ειδική ρήτρα ότι απαγορεύεται στα δύο μέλη να χρησιμοποιήσουν μεσάζοντα».

Προκύπτει ένα παράδοξο από την απάντηση της κ. Γεννηματά. Από τη μία δεν είχε «καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά», αλλά παράλληλα απαίτησε την ειδική ρήτρα για τη μη ύπαρξη μεσάζοντα στη συμφωνία που εν τέλει έγινε επί ημερών της. Το πιο παράδοξο δε πως η κ. Γεννηματά εκτός από την υπογραφή κοινής ανακοίνωσης με την εταιρία IGG στο Παρίσι, τον Ιούνιο του 2014, προέβη και σε δηλώσεις για την αγοραπωλησία οπλικού υλικού. «Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί» τόνιζε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά από το Παρίσι όπου υπεγράφη η συμφωνία το 2014.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter