Κύριε Γεωργαντά απαντήστε ποιος κρύβεται πίσω από την offshore και μετά σχολιάστε το Documento…

Κύριε Γεωργαντά απαντήστε ποιος κρύβεται πίσω από την offshore και μετά σχολιάστε το Documento…

Όσο ετοιμόλογος παρουσιάζεται ο Γιώργος Γεωργαντάς στις επικρίσεις κατά του Documento, τόσο δυσκολεύεται να απαντήσει για τον ιδιοκτήτη της παναμέζικης offshore που συνδέει την εταιρία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ με το μιντιακό όμιλο του Θέμου Αναστασιάδη.

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στον εισηγητή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο, και αυτόν της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, με αφορμή την πολύκροτη αποκάλυψη του Documento για τον παραδείσιο συνδετικό κρίκο που ενώνει Μαρέβα Μητσοτάκη και Θέμο Αναστασιάδη.

Το θέμα έθιξε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση από τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή αναφορικά με τον κάτοχο της offshore που συμμετείχε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Zeus+Dion (εταιρία συμφερόντων Μαρέβας Μητσοτάκη) και του Πρώτου Θέματος. Χαρακτήρισε «φιλάνθρωπο» τον ανώνυμο ιδιοκτήτη που πρόσφερε 800.000 ευρώ στην εταιρία ρούχων της κ. Μητσοτάκη και 1,8 εκατ. ευρώ στα Μέσα του Θέμου Αναστασιάδη. «Βλέπουμε μια offshore που δεν ξέρουμε την σκούφια της από πού κρατάει, όπου ο ιδιοκτήτης της συμμετέχει σε άλλες χίλιες -και τα έξι άτομα είναι Παναμέζοι- να το παίζει καλός Σαμαρείτης για δυο ανθρώπους που με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν σχέση με τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της ΝΔ.

«Στείλτε τα στον εισαγγελέα και πάμε παραπέρα» πετάχτηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς, προσπαθώντας να κόψει την κουβέντα. Η παρέμβαση του εισηγητή της ΝΔ επέφερε την σφοδρή αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος προκάλεσε όποιον νομίζει ότι θίγεται από τα λεγόμενά του να του κάνει μήνυση και εκείνος με τη σειρά του θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Προηγουμένως, ο κ. Γεωργαντάς ζητούσε επίμονα να πληροφορηθεί -λες και δεν ήξερε- από ποιον άντλησε τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Παπαχριστόπουλος, νομίζοντας πως με τον τρόπο αυτόν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Γεωργαντά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απασφάλισε: «Η εφημερίδα ονομάζεται Documento. Ο ιδιοκτήτης της οποίας όταν αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ μηνύθηκε από το κόμμα σας. Με μία διαφορά, έχει μηνυθεί 15 φορές και έχει αθωωθεί σε όλες. Πέστε μου μια καταδικαστική απόφαση για αυτόν τον δημοσιογράφο, ο οποίος στη λίστα Λαγκάρντ αποκάλυψε τα δικά σας ονόματα. Γιατί με προκαλείτε… Και θεωρώ τιμή μου που αναφέρομαι στο Documento, για τον Κώστα Βαξεβάνη και δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι εμένα μου πάει αυτή η δημοσιογραφία κ. Γεωργαντά. Η δημοσιογραφία που ξεβρακώνει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Έτσι, για να το μάθετε… Ναι, το Documento».

Μετά από το ξέσπασμα του εισηγητή των ΑΝΕΛ,, ο κ. Γεωργαντάς όχι μόνο δεν βρήκε το σθένος και το πολιτικό ανάστημα να αποκαλύψει την αλήθεια για τον ιδιοκτήτη της offshore, αλλά προέβη σε κακεντρεχή σχολιασμό της εφημερίδας, παρέχοντας μάλιστα δημοσιογραφικές νουθεσίες. «H δημοσιογραφία που ασχολείται μόνο με την αντιπολίτευση, στρατευμένα και στοχευμένα. Συνήθως, οι δημοσιογράφοι με την κυβέρνηση ασχολούνται», ήταν η στρεψοδικία του κ. Γεωργαντά, τον οποίο προτρέπουμε να απαντήσει ευθέως για το ποιος κρύβεται πίσω από την παραδείσια εταιρία και μετά μπορεί να σχολιάζει το Documento όπως επιθυμεί.

https://www.facebook.com/katbregianni/videos/1015112068645454/

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter