Κύθηρα: Οι άνεμοι κόπασαν – Λίγες οι εστίες – Φωτογραφίες μετά την καταστροφή (Photos)

Κύθηρα: Οι άνεμοι κόπασαν – Λίγες οι εστίες – Φωτογραφίες μετά την καταστροφή (Photos)

Καλύτερη είναι η εικόνα στα Κύθηρα όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων οι άνεμοι έχουν πέσει, αν και παραμένουν μεταβλητοί. Εδώ και ώρα, όπως δηλώνεται, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο της φωτιάς και μικρές εστίες παραμένουν μόνον στις καμένες εκτάσεις.

«Αυτήν την ώρα στα Κύθηρα υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς μόνο στις καμένες εκτάσεις και κυρίως στο νοτιοδυτικό μέτωπο του νησιού, που αντιμετωπίζονται δραστικά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από τα εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» τονίζει, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στο νησί, αλλά παραμένουν μεταβλητοί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν στα Κύθηρα 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς»

«Η κατάσταση είναι καλύτερη στα Κύθηρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς» είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο οποίος όμως, υπογραμμίζει ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι, χθες το απόγευμα, εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η Ιερά Μονή Μυρτιδίων, από μοναχές και προσκυνητές, καθώς οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Βίντεο με drone από τη φωτιά

Ο βιντεογράφος Γιώργος Καλλίγερος το Σάββατο κατέγραψε με εναέρια κάμερα την καταστροφική πυργκαγια στο νησί και ανέβασε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Τι σημαίνει η κήρυξη των Κυθήρων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες. Περισσότερα ΕΔΩ

Κάηκε το 8% της έκτασης των Κυθήρων

Κοντά στο 8% τη συνολικής έκτασης των Κυθήρων κατέκαψε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. «Έχουν καταστραφεί γύρω στις 20.000 στρέμματα. Το νησί είναι 280.000 στρέμματα, κάηκε περίπου το 8% της έκτασης των Κυθήρων. Η οικολογική καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη», ανέφερε η κ .Γεννιά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς είναι «οι άνθρωποι να αποζημιωθούν, να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, γιατί έχουν καταστραφεί οι ελιές τους, τα μελίσσια τους, αλλά και κάποια ζώα».

Η βουλευτής διευκρίνισε ότι κλιμάκιο μηχανικών από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά από σήμερα την καταγραφή των ζημιών, ενώ εκτίμησε πως η αποδοχή της εισήγησης να κηρυχθεί το νησί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών «δίνει αρκετές ελαφρύνσεις στο νησί και στους κατοίκους». Η κ. Γεννιά διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «οι περιοχές τις οποίες χτύπησε η φωτιά είναι αρκετά προσδιορισμένες και μεμονωμένες και αν έλθετε στο νησί των Κυθήρων θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει επηρεαστεί η ζωή και ο τουρισμός».

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ SLIDER:











Φωτογραφία των Κυθήρων από το διάστημα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter