Λαβρόφ για Wikileaks: Αποφεύγει τα smartphone γιατί φοβάται υποκλοπές από την CIA

Λαβρόφ για Wikileaks: Αποφεύγει τα smartphone γιατί φοβάται υποκλοπές από την CIA

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε σήμερα ότι φρόντιζε να μην έχει επάνω του το smartphone του όταν διαπραγματευόταν «ευαίσθητα» θέματα ώστε να αποφεύγει να τον ακούει η CIA.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, συνηθισμένος σε διαπραγματεύσεις πάνω σε περίπλοκα διεθνή ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία, η ουκρανική σύγκρουση ή προηγουμένως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ερωτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του ιστότοπου Wikileaks για ένα πρόγραμμα κυβερνοπειρατείας της CIA που επιτρέπει, για παράδειγμα, να μεταμορφώνονται σε συσκευές υποκλοπής ένας τηλεοπτικός δέκτης ή ένα smartphone.

«Προσωπικά προσπαθώ να μην παίρνω μαζί μου τηλέφωνο όταν έχω διαπραγματεύσεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Και προς το παρόν φαίνεται ότι αυτό μου επέτρεψε να μην βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Κρεμλίνο: Στην Ουάσιγκτον δεν το κρύβουν πως παρακολουθούν τους Ρώσους αξιωματούχους

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι τα απόρρητα έγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks και αναφέρονται στις προσπάθειες της CIA να «υποκλέψει» τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου Πούτιν και άλλων Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, χρήζουν προσοχής, αλλά δεν συνιστούν κάτι καινούργιο, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με έγγραφα στην ιστοσελίδα Wikileaks που λένε ότι η CIA χρησιμοποιούσε πέντε σέρβερ για να υποκλέπτει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου Πούτιν, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ έδωσε την ακόλουθη απάντηση :«Μαζί με όλη την διεθνή κοινότητα είδαμε τα στοιχεία αυτά που δημοσιεύθηκαν. Φυσικά χρήζουν προσοχής και στην περίπτωση αυτή πρέπει να τα δούμε προσεκτικά». Και συνέχισε λέγοντας «Όπως γνωρίζετε στην Ουάσιγκτον δεν το κρύβουν ότι παρακολουθούν τους Ρώσους αξιωματούχους και τον πρέσβη μας Κισλιάκ και τα λοιπά. Αυτό δεν το κρύβει κανένας. Γι αυτό και στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να το αποκαλύψει το Wikileaks, μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι γίνεται»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter