Λαμία: Εξάρθρωσαν κύκλωμα που έδινε διπλώματα-μαϊμού – Δεν θα γίνουν σήμερα οι εξετάσεις οδήγησης

Λαμία: Εξάρθρωσαν κύκλωμα που έδινε διπλώματα-μαϊμού – Δεν θα γίνουν σήμερα οι εξετάσεις οδήγησης

Οι αδιάφθοροι έκαναν «έφοδο» στο Τμήμα Συγκοινωνιών στη Λαμία – Ερευνούν κύκλωμα που έδινε «μαϊμού» διπλώματα – Φέρεται να εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτης σχολής οδηγών.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα, που πραγματοποιούν οι αδιάφθοροι των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας, το οποίο «σφράγισαν» χθες Πέμπτη, ενώ κλειστό θα παραμείνει και σήμερα Παρασκευή.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει από καιρό και τελικά το πρωί της Πέμπτης έγινε το “ντου” στο κτίριο της οδού Ανθήλης στη Λαμία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών).

Οι εξετάσεις, που ήταν να γίνουν χθες και σήμερα, φυσικά δεν θα γίνουν, όπως και άλλες συναλλαγές με το κοινό, αφού ουσιαστικά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, το κτίριο και οι φάκελοι φυλάσσονται από την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται πέντε άτομα. Οι τρεις είναι υπάλληλοι στο Τμήμα Συγκοινωνιών, ένας ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και μια υπάλληλός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κύκλωμα φέρεται να έβγαζε «μαϊμού» διπλώματα, κυρίως σε αλλοδαπούς, με το αζημίωτο φυσικά. Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μάλιστα, φέρεται να έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της παρέας.

Σε κάποιες από αυτές τα μέλη του κυκλώματος στολίζουν με «γαλλικά» τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, ο οποίος τους χάλασε τη δουλειά, αφού κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπηρεσία και προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές, που αφορούσαν και στον τρόπο των εξετάσεων για τα διπλώματα, θεωρώντας ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν εξασφαλιζόταν το αδιάβλητο.

Οι πληροφορίες λένε ότι η υπόθεση έχει μεγάλη ουρά και ότι γίνεται σε βάθος χρόνου, αφού το κύκλωμα φέρεται ότι δρούσε πάρα πολύ καιρό.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα προσαχθούν και θα εξετασθούν και άλλα άτομα, ενώ υπάρχει και πολλή δουλειά με τους φακέλους της υπηρεσίας που έχουν κατασχεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχαν συλληφθεί και πάλι ένας ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών και ένας υπάλληλός του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν “μαϊμού” σφραγίδες, για την έκδοση αδειών οδήγησης, αδειών κυκλοφορίας ή άλλων εγγράφων.

Τέλος η δικαιοσύνη ερευνά και άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με το υπουργείο συγκοινωνιών, οι οποίες έχουν να κάνουν με υποκυβισμούς πολυτελών ΙΧ, αλλά και με παράνομες εκδόσεις ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας) για “κοινοτικούς κωδικούς 95”.

Πηγή: lamiareport

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter