Λαμία: Στο αυτόφωρο όσοι πήραν δίπλωμα-μαϊμού – Εξελίξεις μετά το ξήλωμα του κυκλώματος

Λαμία: Στο αυτόφωρο όσοι πήραν δίπλωμα-μαϊμού – Εξελίξεις μετά το ξήλωμα του κυκλώματος

Με πέντε (5) από τους δεκαπέντε (15) συλληφθέντες να παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή, έληξε η πρώτη πράξη της υπόθεσης που τάραξε τα ήρεμα νερά της κοινωνίας της Λαμίας με τα πλαστά διπλώματα και τα διπλώματα που προσφερόντουσαν έναντι αμοιβής, σε όποιον αδυνατούσε να μιλήσει Ελληνικά ή δεν ήξερε γράμματα.

Ο «κοριός» των «Αδιάφθορων», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόσφερε περισσότερες από 2.000 σελίδες συνομιλιών, όπου καταγράφονται συνεννοήσεις και χρηματικά deals που είχαν στόχο οι «πελάτες» να προμηθεύονται με ή ακόμη και χωρίς εξετάσεις, την άδεια οδήγησης που τους χρειάζονταν.

Αυτό που έμεινε όμως και στον απλό κόσμο που παρακολούθησε την υπόθεση μετά από αυτόν τον πρώτο γύρο, είναι τι θα γίνει με όσα παράνομα ή πλαστά διπλώματα έχουν βγει στην αγορά. Την ίδια «απορία» όμως έχουν και οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί και οι Ελεγκτές που υποστηρίζουν την έρευνα κάνοντας «φύλλο και φτερό» βιβλία πολλών ετών, προσθέτοντας μάλιστα την «περιέργεια» να αποκαλύψουν κι άλλες υποθέσεις όπου το κύκλωμα πρόσφερε έναντι αμοιβής τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η έρευνα δεν θα είναι μόνο σε βάθος χρόνου (σημειώνεται ακόμη και πριν το 2015), αλλά και σε… πλάτος με έλεγχο και σε άλλες Σχολές Οδηγών! Επίσης διευρύνεται το πεδίο, καθώς στον «τιμοκατάλογο» του κυκλώματος φέρεται να υπήρχε και η υπηρεσία των ανανεώσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι η υπόθεση αυτή έχει «πολύ ψωμί» κι όσα βγήκαν στην επιφάνεια «είναι σταγόνα σε ένα ολόγιομο ποτήρι»!

Το βέβαιο είναι ότι ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει ανάκληση όλων των «μαϊμού» διπλωμάτων που έχουν εντοπιστεί κι όσων θα εντοπιστούν στην πορεία της έρευνας. Οι αριθμοί των αδειών – πλαστοί ή μη – μέσω του online συστήματος έχουν δοθεί σε όλες τις αστυνομικές αρχές με τη σημείωση όποιος εντοπίζεται να συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κινδυνεύει και με όλα τα διοικητικά πρόστιμα, αφού ουσιαστικά θα οδηγεί χωρίς δίπλωμα!

Σε αυτό το πλαίσιο όσοι έχουν στα χέρια τους με παράνομο τρόπο οποιοδήποτε δίπλωμα ίσως θα ήταν καλύτερα να τα παραδώσουν οικιοθελώς, αναζητώντας πιο επιεική μεταχείριση σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος για εκείνους που συνεργάζονται.

Δεν θα ήταν υπερβολή πάντως να σημειώσουμε ότι κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς από τη στιγμή που η έρευνα συνεχίζεται πολλά στόματα είναι ικανά να ανοίξουν και να ανασύρουν παλιές πληγές…

Πηγή: lamiareport

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter