Λαμπεντούζα: Έχασε τις εκλογές η δήμαρχος του νησιού

Λαμπεντούζα: Έχασε τις εκλογές η δήμαρχος του νησιού

Η Τζούζι Νικολίνι, μέχρι χθες δήμαρχος της Λαμπεντούζα, έχασε τις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο νησί. 

Νέος δήμαρχος του νησιού αυτού, στο οποίο φθάνουν σχεδόν αδιάκοπα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, εξελέγη με ποσοστό πάνω από 40%, ο Τοτό Μαρτέλλο, επικεφαλής μιας αυτόνομης λίστας η οποία στηρίχθηκε και από ένα μέρος της κεντροαριστεράς.

Ακολούθησε με ποσοστό 29,4% ο Φιλίππο Μανίνο, εγγεγραμμένος στο κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ η Νικολίνι ήρθε τρίτη, συγκεντρώνοντας το 24,3% των ψήφων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Νικολίνι είχε ενταχθεί, με απόφαση του ίδιου του Ματτέο Ρέντσι, στην εθνική διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος. Κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, πέρυσι, όταν συνάντησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρέντσι είχε πάρει μαζί του και την Νικολίνι, θεωρώντας την ένα σύμβολο της Ιταλίας εκείνης που υποδέχεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Οι κάλπες, όμως, την τιμώρησαν. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, πολλοί συμπολίτες της θεωρούν ότι η πρώην δήμαρχος ενδιαφέρθηκε υπερβολικά για την επαφή της με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και λιγότερο για τα καθημερινά προβλήματα του νησιού και των μεταναστών.

Ο γιατρός Πιέτρο Μπάρτολο, από τους πρωταγωνιστές του γνωστού ντοκιμαντέρ «Φωτιά στην θάλασσα», όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, δήλωσε ότι «οι πολίτες του νησιού περίμεναν από την Τζούζι να κάνει περισσότερα πράγματα».

Ο νέος δήμαρχος Τοτό Μαρτέλλο τόνισε ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, θα είναι η επανεξέταση του ρόλου των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο νησί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter