Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Λαμπριανίδης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος επιχειρεί να διορθώσει προηγούμενoυς

«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος επιχειρεί να διορθώσει μια σειρά από παθογένειες των προηγούμενων νόμων και αναφέρομαι κυρίως στους τρεις τελευταίους νόμους» τόνισε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, σε ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Ο κ. Λαμπριανίδης υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος δίνει ένα «σαφές στίγμα» της κυβέρνησης για το είδος της ανάπτυξης που επιδιώκει, με τη σκιαγράφηση ενός «βιώσιμου, ανταγωνιστικού και κοινωνικά δίκαιου μοντέλου ανάπτυξης», με έμφαση στην «μετατόπιση των προτεραιοτήτων από την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών χαμηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής έντασης γνώσης», σε υψηλής, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, με την ενίσχυση της καινοτομίας και με την αναζήτηση νέων πηγών αξίας, με «ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» και «με τη στήριξη του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού», σε «αντιδιαστολή», όπως είπε ο κ. Λαμπριανίδης, «με την μέχρι πρότινος ασκούμενη πολιτική, που οδήγησε στη θεμελίωση της μεγέθυνσης της χώρας, στην εισαγόμενη καταναλωτική ζήτηση».

Όπως είπε ο κ. Λαμπριανίδης, ο νέος νόμος «δεν απευθύνεται αδιαφοροποίητα σε όλες τις επιχειρήσεις» και λαμβάνει υπόψη επιμέρους παράγοντες, όπως π.χ. το πολύ μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων, ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ τους και τη συνεργασία τους με αλυσίδες αξίας, ενώ ταυτόχρονα κινείται στη λογική της ενίσχυσης των δικαιούχων, μέσω φοροαπαλλαγών, αντί της τακτικής των πληρωμών μέρους των δαπανών με την κατάθεση των τιμολογίων.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.