Λάμψη… Κιούμπρικ στην Αθήνα, στο Docville

Λάμψη… Κιούμπρικ στην Αθήνα, στο Docville

Με αφορμή την ειδική προβολή της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πέντε νέοι έλληνες σκηνοθέτες που έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον κορυφαία κινηματογραφικό δημιουργό καταθέτουν στο «Documento» την άποψη τους για αυτόν.

Πρόσωπα: Ένα κείμενο της Μπέττυς Βακαλίδου με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Αμάραντα». Η γνωστή τρανσέξουαλ συγγραφέας και ηθοποιός, γυρνά τον χρόνο πίσω, για να ξεδιπλώσει το νήμα μιας ζωής που άξιζε να ζήσει.

Βιβλίο: Συνέντευξη με τον αμερικανό συγγραφέα και εικονογράφο Τζεφ Κίνι ο οποίος μας συστήνει τον πλέον απροσδόκητο ήρωα της τρέχουσας δεκαετίας. Το εκδοτικό φαινόμενο «Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα» που καταξίωσαν τον Κίνι ως τον «Νο 1 ευπώλητο συγγραφέα σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times» έχει φτάσει ήδη στο νούμερο 11 της ξεκαρδιστικής διαδρομής του.

Θέατρο: Συνέντευξη του σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού και του ηθοποιού Χάρη Φραγκούλη γύρω από το αληθινό πρόσωπο του θεατρικού «Δον Ζουάν» που ανεβάζει ο πρώτος στη Στέγη με όλα τα παρελκόμενα για τον έρωτα, το άπειρο και τους αρχέγονους φόβους του ανθρώπου.

Μουσική: Η επιστροφή ενός εξαφανισμένου συνθέτη, του Λουκά Θάνου (ανάμεσα στα έργα του συναντάμε και το αριστουργηματικό «Η μπαλάντα του κυρ- Μέντιου») μας οδηγεί σε μια κουβέντα μαζί του που κινείται γύρω από έντονες μνήμες – «Με τον Νίκο Ξυλούρη τη δεκαετία του ’70 επιστρέψαμε στο παραδοσιακό τραγούδι»- αλλά και τις κρίσιμες αποφάσεις που πήρε σε σχέση με το επάγγελμα του.

Μουσείο Τσιτσάνης: Το πρώτο μουσείο για Έλληνα μουσικό δημιουργό στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Το έργο του Τσιτσάνη βρήκε τη στέγη που του αρμόζει στα Τρίκαλα.

Σινεμά: Κριτική των νέων ταινιών της εβδομάδας, παρουσίαση του Μπεν Αφλεκ που με τη νέα σκηνοθετική δουλειά του «Ο νόμος της νύχτας» πείθει απόλυτα για το ταλέντο του πίσω από την κάμερα, ενώ μετά τις Χρυσές Σφαίρες και τα βρετανικά BAFTA ετοιμάζονται να υποκλιθούν στο φαινόμενο «La La Land».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter