Λάρισα: Αναβιώνει το ιστορικό παζάρι

Λάρισα: Αναβιώνει το ιστορικό παζάρι

Παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησε χθες το βράδυ το ιστορικό παζάρι της πόλης με την μεγάλη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου.

Από σήμερα Κυριακή μέχρι το επόμενο Σάββατο στο χώρο της Σκεπαστής στη περιοχή της Νεάπολης, 350 έμποροι και μικροπωλητές θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, θα διοργανώνονται μικρές και μεγαλύτερες πολιτιστικές δράσεις, θα λειτουργούν καντίνες και λούνα παρκ, ενώ όπως κάθε χρόνο αναμένεται να επισκεφτούν το παζάρι χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της συναυλίας για την έναρξη του παζαριού τόνισε ότι «από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, φροντίσαμε να το βελτιώσουμε, να το αναβαθμίσουμε και να το εκσυγχρονίσουμε, με προσήλωση στη νομιμότητα», ενώ αναφερόμενος στη παρουσία του κόσμου στην διοργάνωση είπε πως «δείχνει ότι η Λάρισα αναπτύσσει μια μεγάλη και σημαντική δυναμική».

«Η Λάρισα βραβεύεται από σημαντικότατους διεθνείς οργανισμούς, διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και συμβολισμού, όπως η εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στο Μύλο του Παππά για τον Ιπποκράτη, αλλά και συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις και εκθέσεις εθνικού χαρακτήρα όπως η Agrothessaly, που στηρίζουν την τοπική οικονομία όλο το χρόνο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε:

Η Λάρισα, τα τελευταία δυο – τρία χρόνια, στοχεύει στη εξωστρέφεια και χάρη στο δυναμισμό των ανθρώπων της, διαμορφώνεται σταδιακά σε σημαντικότατο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης, με στόχο την πρωτιά. Παράλληλα, όμως τιμά την παράδοση και την ιστορία της. Και ένας ιστορικός θεσμός για την πόλη, τους κατοίκους της, αλλά και τη ευρύτερη περιοχή είναι και το περίφημο Παζάρι της Λάρισας. Το μεγαλύτερο και καλύτερο παζάρι της χώρας».

Σημειώνεται πως η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τους Boğaz Musique.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter