Λάρισα: Πρόεδρος συλλόγου γονέων υποχρέωσε παιδιά να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο !

Λάρισα: Πρόεδρος συλλόγου γονέων υποχρέωσε παιδιά να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο !

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών, που μόνο θλίψη προκαλούν, από γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Παιδιά που γλίτωσαν από τις βόμβες του πολέμου αλλά δεν φαίνεται να γλιτώνουν τα πυρά του ρατσισμού και του σκοταδισμού.

Το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς σημειώθηκε στο 26 Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου η διευθύντρια κατήγγειλε τον πρόεδρο του Συλλόγου ότι μέσω του Facebook σπέρνει το ρατσιστικό μίσος ανάμεσα σε άλλους γονείς και μαθητές.

Μιλώντας στο koutipandoras.gr η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη τόνισε ότι «από το προσφυγόπουλα  μόνο να πάρουμε έχουμε και όχι να δώσουμε»

Σε αυτό δεν φαίνεται να συμφωνεί ο νέος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας «ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Στέφανος Χαχάμης επιχειρεί «να δυναμιτίσει το κλίμα».

Η διευθύντρια επίσης αναφέρει ότι ο κ. Χαχάμης, μεταξύ άλλων, «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο “γονέων”».

Όπως είπε στο koutipandoras.gr η διευθύντρια του σχολείου ο πρόεδρος είχε δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο facebook στο οποίο είχε αναρτήσει ρατσιστικό βίντεο και φέρεται να καλεί τους μαθητές, «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου».

Η κ. Κατερίνα Σταγιάννη εξηγεί στο koutipandοras.gr ότι το βίντεο μετά την καταγγελία κατέβηκε, ωστόσο οι επικεφαλής του σχολείου το έχουν φωτογραφίσει. Όπως αναφέρει στο βίντεο εμφανίζονταν προσφυγοπούλα τα οποία έγιναν δεκτά από τους Γερμανούς πολίτες με αγκαλιές ωστόσο τα ιδία προσφυγοπούλα μετά προκαλούσαν επεισόδια με κλωτσιές και άλλες βίαιες κινήσεις» .

Η διευθύντρια του σχολείου ανάφερε ότι είναι όλα έτοιμα ώστε να δεχτούν τα προσφυγόπουλα την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξήγησε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η ενημέρωση των μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς κατανοεί τους προβληματισμούς των γονιών οι οποίοι όμως θα εξαλειφθούν με τη σωστή ενημέρωση .

Σημειώνεται πως σύσσωμος ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη στήριξή του στην διευθύντρια του 26ου Δημοτικού σχολείου και καταγγέλλει «κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμό ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας».«Η συνάδελφος διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας εκτελεί άριστα τα καθήκοντά της που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο και δε χρειάζονται υποδείξεις στο έργο της. Έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το ΔΣ του συλλόγου μας στην προσπάθειά της να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών.Τέλος, ανακοινώσεις υπέρ της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία και καταδίκης των ρατσιστικών φαινομένων, έχουν εκδώσει πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων, συλλόγων γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας.     

Ο σύλλογος μάλιστα απάντησε στη διευθύντρια μέσω Facebook:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Οι περισσότεροι ίσως έχετε ενημερωθεί για τα τελευταία γεγονότα σχετικά με την φοίτηση των προσφυγόπουλων.

Ήδη, άτομα που σχεδόν μόνιμα διατείνονται ότι εκπροσωπούν κάποιους συλλόγους, έχουν δημοσιεύσει στα ΜΜΕ μία σειρά άρθρων με γενικό τίτλο: “Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλωσορίζουν με ανοιχτή αγκαλιά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λάρισας”. Στον αντίποδα, ο σύλλογός μας (μαζί με πάρα πολλούς άλλους), ο οποίος με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες πήρε αποφάσεις σχετικά με το εάν επιθυμεί την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Μία απόφαση αρνητική, με συντριπτική πλειοψηφία (94%), μετά από πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων σε μυστική ψηφοφορία.

Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στο σχολείο μας, μας προσβάλουν χαρακτηρίζοντάς μας ρατσιστές και ακραίους, και εξ ονόματός μας αναλαμβάνουν δράση. Αυτοί που στην ουσία λειτουργούν αντιδημοκρατικά, διότι μονίμως εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις ή στην καλύτερη περίπτωση τις απόψεις μικρών ομάδων, αγνοώντας συστηματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για επαγγελματίες προέδρους συλλόγων και οργανώσεων, οι οποίοι χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση βγαίνουν και μιλάνε εξ ονόματος του λαού.

Αλήθεια, πώς άραγε η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών Λάρισας δημοσιοποιεί άρθρο με την παραπλανητική ετικέτα του συγκεκριμένου συλλόγου; Γιατί δεν λέει στους πολίτες πως ότι δημοσιοποιεί εκφράζει μόνο την ίδια (ή και ποιους άλλους), δεδομένου ότι ουδέποτε κληθήκαμε σε συνεδρίαση του εν λόγω συλλόγου, αν και μέλη του, για να αποφασίσουμε σχετικά (!)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει για εμάς το άρθρο που δημοσίευσε η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Σταγιάννη, με τίτλο: «Σοβαρή καταγγελία της Διεύθυνσης του 26ου Δημοτικού Λάρισας: Δυναμιτίζει το θετικό κλίμα για την υποδοχή προσφυγόπουλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων”. Ήδη το έχουμε ανεβάσει στην σελίδα μας για να το διαβάσετε.

Ένα άρθρο που επιβεβαιώνει όλα όσα δημοσιοποιήσαμε με τις ενημερωτικές επιστολές μας. Ένα άρθρο που την καθιστά υπόλογη απέναντι στους γονείς του σχολείου μας, γιατί στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου μας, στην οποία τοποθετήθηκε ως πολίτης και όχι ως Διευθύντρια του σχολείου μας (!), ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτε για το θέμα. Από τα αναφερόμενα στο εν λόγω άρθρο της αποδεικνύεται πως όχι μόνο γνώριζε, αλλά αντίθετα είχε αγωνία πότε τελικά θα έρθει η ώρα της έλευσης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Βέβαια, για ακόμη μία φορά, συνειδητά, μπερδεύει τους έλληνες πρόσφυγες και μετανάστες με την τωρινή κατάσταση, στοχεύοντας εμφανώς σε γενικότητες, και επαληθεύοντας το ρητό: «Εχθρός της αλήθειας είναι οι γενικότητες».

Η ίδια, ξεχνά (;) ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος κάποιου συλλόγου ή οργάνωσης, αλλά διορισμένη δημόσιος λειτουργός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως μιλά στο εν λόγω άρθρο της στο όνομα των δασκάλων, μαθητών και γονέων (!) Είναι εκπρόσωπός τους και δεν το γνωρίζουμε; Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αντικείμενό της είναι η μόρφωση των παιδιών μας και για αυτήν πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο. Ελπίζουμε ότι κάποτε θα υπάρξει και ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης του έργου των δασκάλων μας, ώστε να ελευθερωθούν οι ίδιοι από τα εκάστοτε στεγανά του υπάρχοντος συστήματος, αλλά και να μάθουμε και εμείς οι γονείς ποιοι δάσκαλοι μορφώνουν τα παιδιά μας.

Για το θέμα του αποκλεισμού του συλλόγου μας από συνάντηση που έγινε στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευση Λάρισας, καθώς και για τον έλεγχο που επιχειρεί η ίδια στον σύλλογό μας επικοινωνώντας με μέλη του, έχουμε προβεί σε αναφορά και συνεπώς δεν πρόκειται να μιλήσουμε μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμά της. Χαιρόμαστε για τα αντανακλαστικά του συλλόγου των δασκάλων Λάρισας, που άμεσα έσπευσαν να παράσχουν στήριξη στην κα Σταγιάννη, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και χωρίς να ενδιαφερθούν να πληροφορηθούν αντικειμενικά για αυτά.

Είμαστε χαρούμενοι που παρακολουθεί την σελίδα του συλλόγου μας στο facebook. Δεν είναι καμία κρυφή σελίδα, αντίθετα την έχουμε δημοσιοποιήσει σε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας και όχι μόνο. Όμως, θα περιμέναμε από την ίδια να επιτελούσε τον ρόλο της ως Διευθύντριας και εκπαιδευτικού του σχολείου μας, και να επικοινωνούσε μαζί μας ενημερώνοντας ποια είναι τα ρατσιστικά βίντεο ή κείμενα ώστε να επιληφθούμε άμεσα με την απομάκρυνσή τους. Αντί να πράξει κάτι τέτοιο, αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο της αορίστως σε ρατσιστικό βίντεο που υπάρχει στην σελίδα του συλλόγου μας με προφανή κατά την άποψή μας σκοπό να μας συκοφαντήσει και όχι να μας προστατεύσει. Είναι πάγια η θέση μας ενάντια στη λογοκρισία, δεν κατέχουμε το αλάθητο, και επιθυμούμε να ακούγονται όλες οι απόψεις, αρκεί να είναι σύννομες. Συνεπώς, έστω και τώρα, την παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσει, ώστε να το διαπιστώσουμε και εμείς.

Δεδομένου ότι η κα Σταγιάννη δεν εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, την καλούμε να σταματήσει να μιλά στο όνομα τους, κάνοντας ότι δεν γνωρίζει τις αποφάσεις του συλλόγου μας για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας, διότι η συμπεριφορά της αυτή είναι άκρως αντιδημοκρατική και προσβλητική απέναντι στους γονείς και μέλη του συλλόγου μας. Εκτός και εάν δεν την ενδιαφέρουν οι αποφάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του σχολείου μας και σκοπεύει να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα με γονείς από άλλα σχολεία και με άτομα και οργανώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το σχολείο μας. Εάν οι ενέργειες αυτές δεν είναι ο ορισμός του ακραίου και αντιδημοκρατικού τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τα λεξικά της γλώσσας μας.

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας, αλλά πρωτίστως οι δάσκαλοι των παιδιών μας και αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, να αποφασίσουν να συμβουλευθούν κάποιο εγκεκριμένο λεξικό της ελληνικής γλώσσας ώστε να κατανοήσουν τις έννοιες, π.χ. του «ακραίου», του «αντιδημοκρατικού», του «φασιστικού», κα., ώστε να μην συνεχίζουν προσβάλλουν τους εαυτούς τους αλλά και τους πολίτες που εκπροσωπούν».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1173638869411055&id=1170461993062076

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter