Λειτουργικό χάος στο ΕΦΚΑ

Λειτουργικό χάος στο ΕΦΚΑ

«Τεράστια λάθη» που έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι, έχουν διαπιστωθεί κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως ήδη έχει αναδείξει η Documento.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσημα πια, ότι έχουν γίνει λάθη, ακόμα και στη μεταφορά δεδομένων από τα μητρώα των πρώην Ταμείων Κύριας Ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων. Το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει γίνει αντιληπτό και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο προετοιμάζει ειδικό σχέδιο νόμου που θα διορθώνει τυχόν οργανωτικά προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. Ήδη έχει καταθέσει σχετική εγκύκλιο στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και άλλες διατάξεις»

Τα κυριότερα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι εργαζόμενοι και τα οποία τους έχουν οδηγήσει να προκηρύξουν στάση εργασίας, για την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας, είναι τα εξής:

*Λάθη στα μητρώα του ΕΦΚΑ: Βρέθηκαν δύο γυναίκες με συνωνυμία, στις οποίες υπήρξε συγχώνευση των μητρώων τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εγγραφή μόνο για τη μία. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να υπάρξει πάγωμα της διαδικασίας απόδοσης της σύνταξης θανάτου, απόδοσης εξόδων κηδείας, υποβολής ΑΠΔ κλπ.

*Διόρθωση λαθών: Παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση σε υπηρεσιακά σημειώματα, που στέλνονται για να διορθωθούν τυχόν λάθη.

*Help Desk ΕΦΚΑ: Καταγράφεται υποστελέχωση, αλλά και ασάφεια στις αρμοδιότητες, δυσλειτουργίες έως και άγνοια χρήσης του συστήματος, ακόμα και από υπαλλήλους που εκπαιδεύτηκαν και καλούνται τώρα να εκπαιδεύσουν συναδέλφους τους…

*Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα: Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ, λόγω έλλειψης βενζίνης, έχουν ακινητοποιηθεί. Έτσι, υπάρχουν καθυστερήσεις στη διακίνηση της αλληλογραφίας και των φακέλων συνταξιοδότησης, όπως επίσης και στη λειτουργία των επιτροπών στα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Οι απαραίτητες μετακινήσεις γίνονται με ταξί.

*Πληροφοριακά συστήματα: Διαπιστώνονται εκκρεμότητες σε εφαρμογές σχετικά με την απονομή των συντάξεων και τα έσοδα, όπως επίσης και τον κανονισμό των παροχών και της ασφαλιστικής λειτουργίας.

*Συντάξεις ΟΑΕΕ: Διαπιστώθηκε έλλειψη χαρτιού εκτύπωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις σε κάποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter