Λεμονής: Πρέπει να καταλάβει ο Καπίνο πως είναι παίκτης του Ολυμπιακού

Λεμονής: Πρέπει να καταλάβει ο Καπίνο πως είναι παίκτης του Ολυμπιακού

Θέση για το θέμα Καπίνο πήρε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών στις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ατρόμητο, τόνισε ότι το μέλλον του διεθνούς τερματοφύλακα στην ομάδα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο, δεν έκρυψε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος που τον έχει και πάλι μαζί του κι εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα δείξει την πραγματική του αξία.

«Συζητήσαμε το θέμα και με τον πρόεδρο και με τον παίκτη. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Στέφανο είναι πως είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Εμείς θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα και ειδικά μετά την εμφάνιση του Προτό αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί διαθέτουμε δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Είναι στο χέρι του να προπονηθεί καλά και να δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί, γιατί είναι ένας πολύ καλός γκολκίπερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Κληθείς να σχολιάσει την 4η επιστροφή του στον Ολυμπιακό είπε: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως έχω πολύ μεγάλη όρεξη γι’ αυτή τη δουλειά. Όπως έχω πει και παλιότερα, όταν είμαι στον Ολυμπιακό πολλαπλασιάζεται επί εκατό αυτή η όρεξη.

Είμαι από μικρό παιδί εδώ και σαν ποδοσφαιριστής. Είναι η ομάδα που μεγάλωσα, που αγάπησα… Έχω περάσει σχεδόν την μισή ζωή μου εδώ μέσα», τόνισε και συνέχισε: «Είναι σημαντικό για τον κόσμο να αισθάνεται ό, τι είναι και ένας δικός του άνθρωπος, ένας πολύ κοντινός του άνθρωπος μέσα στην ομάδα.»

Για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα πριν το ματς με την Γιουβέντους επισήμανε: «Ήταν έτοιμα τα πάντα, όσον αφορά το παιχνίδι της Γιουβέντους, είχε γίνει πολύ καλή δουλειά στο σκάουτινγκ. Οπότε κάθισα, ούτε κι εγώ ξέρω πόσες ώρες με τους συνεργάτες μου, να δούμε τι γίνεται με την Γιουβέντους. Ήταν σημαντικό αυτό γιατί δεν χρειάστηκε να ξοδέψω πολλές ώρες εγώ, για να συλλέξω τα στοιχεία για την Γιουβέντους.

Έτσι κι αλλιώς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί βλέπεις συνέχεια αγώνες αυτών των ομάδων. Από εκεί και πέρα έπρεπε να σκεφτούμε κι εμείς τι καλό έχουμε σαν ομάδα και τι δυσκολίες μπορούμε να βάλουμε στην Γιουβέντους. Ήταν ένα κομμάτι που δουλέψανε αρκετά καλά τα παιδιά. Κατανόησαν, και πρέπει να πούμε και κάτι άλλο για να το καταλάβει ο κόσμος.

Είναι πολύ πιο εύκολο να στήσεις μια ομάδα για να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το δημιουργικό. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να “προσγειώσω” τους πάντες πως αυτό το παιχνίδι είναι παρελθόν.

Κάναμε μια καλή προσπάθεια, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολη συνέχεια, γιατί πρέπει, αυτό έχω παρακολουθήσει από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, να δουλέψουμε αρκετά στο πως θα δημιουργήσουμε φάσεις και πως θα σκοράρουμε περισσότερο σαν ομάδα. Αυτό είναι το δημιουργικό κομμάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο και θέλει πολλή περισσότερη δουλειά.»

Αναφέρθηκε, μετά από σχετική ερώτηση, και στην χρησιμοποίηση του νεαρού Νικολάου στον αγώνα του Τορίνο: «Με βοήθησε πολύ το γεγονός πως τον ήξερα και γνώριζα τα χαρακτηριστικά του. Θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμος από πέρυσι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Όταν τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, υπήρχε η πιθανότητα να μείνω στην ομάδα υπήρχε η πιθανότητα να φύγω, αλλά μέσα στο μυαλό μου καταλαβαίνετε πως εγώ δούλευα σαν να έμενα στην ομάδα. Ο Νικολάου ήταν ένα από τα παιδιά που είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά πως σε αυτή την σεζόν θα έπρεπε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Τώρα ήρθαν οι καταστάσεις έτσι, γιατί στο μυαλό είχα τον Ρομαό πιο μπροστά στην φυσική του θέση, άρα γατί όχι. Έτσι κι αλλιώς στην κουβέντα που κάναμε πριν το ματς, μίλησα και με τον Νικολάου και με τον Κούτρη, πως οι αγώνες αυτοί είναι οι πιο ωραίοι για έναν ποδοσφαιριστή.

Το μόνο που τους είπα είναι να μην έχουν κανένα άγχος, δεν τους είπα πως είναι το ίδιο πράγμα με την προπόνηση δεν είμαι τρελός, αλλά δεν υπάρχει λόγος να έχουν άγχος και απ’ ότι είδαμε όλοι τα κατάφεραν αρκετά καλά και τα δυο παιδιά.»

Για το ματς με τον Ατρόμητο ανέφερε: «Από εχθές το απόγευμα μετά την προπόνηση έχω παρακολουθήσει αγώνες του. Πριν έρθω εδώ πάλι με τους συνεργάτες μου έβλεπα αγώνες και σαν ομάδα μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση. Είναι ίσως, και αυτό τόνισα στους συνεργάτες μου, το καλύτερο ρόστερ που είχε ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια.

Επίσης είναι μια πολύ ωραία ομάδα για να την παρακολουθήσεις. Το ματς είναι πολύ δύσκολο για μας και πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να παίξουμε πάνω απ’ όλα με μυαλό απέναντι σε αυτή την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος, έτσι όπως βλέπω τους παίκτες μας, πως θα τα καταφέρουμε.»

Για το αν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, ειδικά στα εντός έδρας ματς, σχολίασε: «Το 4-2-3-1 μπορεί να είναι 4-3-3, μπορεί να είναι 4-5-1 δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία έχει το στιλ παιχνιδιού που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν παιχνίδια που να χρειαστεί να παίξουμε με δυο επιθετικούς, αλλά δεν μπορώ να μπω και σε μια λογική άμεσα και ξαφνικά να κάνω τόσο μεγάλες αλλαγές.

Γιατί εκεί πλέον πάμε σε μεγάλες αλλαγές σε πράγματα που έχουν δουλέψει οι παίκτες. Χρειαζόμαστε χρόνο δουλειάς, γιατί εμείς οι προπονητές καλά τα λέμε πριν τον αγώνα για το πως θα παίξουμε, αλλά μπορεί να έρθει ένας διαιτητής και στο πέμπτο λεπτό να έχεις μια κόκκινη κάρτα.

Έχεις δουλέψει όλη την εβδομάδα ένα συγκεκριμένο σύστημα και πλέον πρέπει αν παίξεις με 10 παίκτες. Αυτό είναι κάτι που στην δουλειά μας επάνω πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψη. Η δουλειά μας είναι να ετοιμάζουμε τους παίκτες να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε κατάσταση υπάρχει στο γήπεδο κατάλληλα.

Γιατί σε αυτή τη περίπτωση δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, κάτι πρέπει να κάνουμε. Οπότε είναι καλό εμείς να προετοιμάσουμε τους παίκτες για πάρα πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, να τα έχουν κατανοήσει ώστε αυτόματα να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και όχι να φωνάζει ο προπονητής από τον πάγκο, πήγαινε εκεί, έλα εδώ. Γι’ αυτό λέμε πως είναι καλό να μένουμε πολλά χρόνια σε μια ομάδα για να δουλεύουμε όλα αυτά τα πράγματα.»

Για την κατάσταση με τους κεντρικούς αμυντικούς επισήμανε: «Ο Βούκοβιτς θα κάνει μια μέρα ακόμα ατομικό και μετά θα μπει σε ρυθμούς. Προσπαθούμε να μην έχει την επιβάρυνση της εθνικής ομάδας και ό ίδιος δεν θέλει να πάει, επιθυμεί να μείνει εδώ το διάστημα αυτό που μπορεί να δουλέψει για να είναι απόλυτα έτοιμος όταν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Σίγουρα δεν θα παίξει στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ούτε κάν το συζητάμε αυτό. Ο Μποτία έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς και είναι από τους παίκτες που υπολογίζεται σοβαρά για την συνέχεια.» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter