Λένε ψέματα οι λίστες του «Ντυνάν» Άδωνη;

Λένε ψέματα οι λίστες του «Ντυνάν» Άδωνη;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο «Ερρίκος Ντυνάν», με πρωταγωνίστρια την προεδρεύουσα αντιπρόεδρο του νοσοκομείου, Δώρα Παπαδάκη, και κομπάρσους τον Άδωνη και τον Λεωνίδα Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τους καταλόγους που έφτασαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία αναφορικά με τους προμηθευτές και τις συναλλασσόμενες εταιρίες με το «Ντυνάν», η εταιρία του Λεωνίδα Γεωργιάδη παρουσιάζεται επί 15 συναπτά έτη (2000 έως 2014) ως συναλλασσόμενη εταιρία ακόμα και την περίοδο που το νοσοκομείο αδυνατούσε να προμηθευτεί τα πάγια αναλώσιμα. Κάθε κατάλογος αντιπροσωπεύει ένα οικονομικό έτος, εμπεριέχοντας ΜΜΕ, εταιρίες ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος ακόμα και επιχειρήσεις εμπορίας κοσμημάτων. Ωστόσο, από τους 15 καταλόγους που έφτασαν στην Επιτροπή στις 29/6 έλλειπαν τα πιο σημαντικά στοιχεία: Τα ποσά και το είδος των συναλλαγών.

Οι λίστες:

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την πρώην υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο του ΚΙΕΝ για να απαντήσει γιατί δεν έχουν φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία εδώ και περίπου 2 εβδομάδες ολοκληρωμένοι οι κατάλογοι με τους προμηθευτές και τις λοιπές συναλλασσόμενες εταιρίες που είχαν δοσοληψίες με το «Ντυνάν». Η κ. Παπαδάκη απάντησε πως ο λόγος που δεν διεκπεραιώθηκε το αίτημα του προεδρείου της Επιτροπής είναι αφενός ο μεγάλος όγκος εργασίας και η υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου. Κατά τα φαινόμενα όμως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα μπροστά στο αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απαντητικό έγγραφο από το «Ερρίκος Ντυνάν» με υπογραφή της Δώρας Παπαδάκη, στο οποίο σημειώνεται πως «η μόνη σας συναλλαγή που είχατε με το ΚΙΕΝ ήταν στις 24/12/2008 και αφορούσε ποσό συνολικού ύψους 17.088,40 ευρώ». Υπενθυμίζεται πως όταν το θέμα είχε έρθει στην επικαιρότητα ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναρτήσει στις 30 Ιουνίου τιμολόγια της εταιρίας του αδερφού του, Λεωνίδα, συνολικού ύψους 14.360 ευρώ έναντι 2.000 ημερολογίων που είχε προμηθεύσει το «Ντυνάν». Οπότε, καλό θα ήταν να μας αναρτήσει και το τιμολόγιο που αφορά τις 2.728,4 ευρώ που υπολείπονται…

Δείτε το έγγραφο:

Στο έγγραφο υπάρχει και μια πονηρή σημείωση: «Σας διευκρινίζουμε ότι οι καταστάσεις που αποστείλαμε περιέχουν (και εμφανίζουν συνεχώς) μόνος τους προμηθευτές με τα στοιχεία τους, ανεξαρτήτως της ποσότητας των συναλλαγών τους με το ΚΙΕΝ και του χρονικού σημείου ή χρονικής περιόδου, που οι συναλλαγές έλαβαν χώρα». Δηλαδή, η κ. Παπαδάκη απαντά στον αδερφό του Άδωνη πως απέστειλε ανακριβή στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή, αφού σύμφωνα με τα γραφόμενά της όλοι οι κατάλογοι είναι ίδιοι και δεν αφορούν κάθε ένα ξεχωριστό οικονομικό έτος. Με δυο λόγια αν μία εταιρία είχε μία συναλλαγή με το «Ντυνάν» το 2014, τότε θα αναγράφεται και στον οικονομικό κατάλογο του 2000.

Κι εδώ ξεκινούν τα παράδοξα. Μία πρόχειρη ματιά στους καταλόγους που απέστειλε το «Ντυνάν» στην Επιτροπή αποδεικνύει πως κάποιος λέει ψέματα. Τυχαία πήραμε τη λίστα του οικονομικού έτους 2002 και του 2012 για να δούμε αν οι εταιρίες βρίσκονται στην ίδια σειρά -όπως ισχυρίζεται η κ. Παπαδάκη- και κατά διαβολική σύμπτωση προκύπτουν διαφορές.

Δείτε τη σύγκριση:


Επίσης, η διατελούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρος αντί να ιεραρχήσει την απάντηση στην Επιτροπής της Βουλής ως πρώτη προτεραιότητα, προτίμησε να απαντήσει στον Λεωνίδα Γεωργιάδη. Μάλιστα, αν και το «Ντυνάν» διαθέτει -σύμφωνα με τα λεγόμενα μάρτυρα της Επιτροπής- ένα από τα καλύτερα μηχανογραφικά συστήματα, ο όγκος δουλειάς -κατά την Παπαδάκη- για τους ολοκληρωμένους καταλόγους που ζητά η Επιτροπή είναι τεράστιος. Κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση του Λεωνίδα Γεωργιάδη, αφού το ποσό της συναλλαγής φιγουράρει στην απάντησή της. Αφού λοιπόν η κ. Παπαδάκη απαντά στον αδερφό του αντιπροέδρου γιατί δεν απαντά και στην Επιτροπή;

Κι αν λάβουμε ως αληθές πως οι συναλλαγές του Λεωνίδα Γεωργιάδη με το «Ντυνάν» αφορούν μόνο το 2008 και πως οι λοιπές αναφορές είναι μηδενικές και άνευ δοσοληψίας. Το 2000 ή το 2001 γιατί αναγράφεται; Μήπως δεν έγιναν τα νόμιμα; Μήπως δηλαδή δεν κόπηκαν τιμολόγια;

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να διερευνηθούν από την Εξεταστική Επιτροπή, ρίχνοντας «φως» στην επάρκεια ή μη της λίστας και των συναλλαγών που υπήρχαν από διαφόρου σκοπού εταιρίες με το νοσοκομείο.

Οι απαντήσεις της Παπαδάκη

Ακολούθησε νέα επικοινωνία του koutipandoras.gr με την Δώρα Παπαδάκη για να εξηγήσει όλα αυτά τα παράδοξα. «Δεν έχω κανένα λόγο να καλύψω ή να βοηθήσω κανέναν» απάντησε η ίδια για την επιστολή που φέρει την υπογραφή της προς τον αδερφό του Άδωνη Γεωργιάδη. Παράλληλα, για την προτίμησή της να απαντήσει πρώτα σε έναν προμηθευτή και όχι στην Επιτροπή της Βουλής, είπε: «Μα γιατί μου έστειλε επιστολή και ήταν ένας που τον ενοχλούσαν οι εφημερίδες. Εσείς τι θα κάνατε;».

Αναφορικά με τις παρόμοιες λίστες που έστειλε στην Επιτροπή δίχως εν τέλει να αφορά η καθεμία ξεχωριστό οικονομικό έτος -όπως σημειώνει η ίδια προς τον Λεωνίδα Γεωργιάδη- παρέθεσε πως εκείνη απευθύνθηκε στην υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία φωτοτύπησε τα στοιχεία όπως αναγράφονται στο μηχανογραφικό σύστημα. Πρόσθεσε πως έτσι είναι φτιαγμένο το εν λόγω σύστημα που βγάζει όλες τις συναλλασσόμενες εταιρίες με το «Ντυνάν» ακόμα και σε έτη που δεν υπήρχαν συναλλαγές.

Δείτε ακόμα:

 Τα ημερολόγια του Αδώνιδος με ή χωρίς τιμολόγια

Αδιόρθωτος ο Γεωργιάδης: Πωλούσε «μπαγιάτικα» ημερολόγια στο «Ντυνάν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter