Λεπέν: Σταθερή για Frexit – Δεν απέκλεισε επιβολή capital controls

Λεπέν: Σταθερή για Frexit – Δεν απέκλεισε επιβολή capital controls

Η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και σημειωθεί μαζική απόσυρση καταθέσεων (bank run) καθώς θα διαπραγματεύεται την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε εντούτοις ότι θεωρεί απίθανο να χρειαστεί αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, πέντε μέρες πριν από την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Λεπέν εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία της η Γαλλία να εγκαταλείψει το ευρώ, επισημαίνοντας ότι ελπίζει ο γαλλικός λαός να έχει στα χέρια του ξανά το εθνικό νόμισμα μέσα σε δύο χρόνια.

Η ακροδεξιά υποψήφια εξέφρασε την πρόθεσή της να αντικαταστήσει το ευρώ με το φράγκο, και να αποκαταστήσει μια πιο χαλαρή συνεργασία, της μορφής της Ευρωπαϊκής Λογιστικής Μονάδας (ΕΛΜ/ECU), προπομπού του ευρώ.

«Ο στόχος είναι να μεταμορφώσουμε το “ενιαίο νόμισμα”, το ευρώ, σε ένα “κοινό νόμισμα”, πηγαίνοντας πίσω στον προπομπό του ευρώ, την ΕΛΜ, που ήταν μια λογιστική μονάδα που δεν εμπόδιζε κάθε χώρα από το να διαθέτει η καθεμία το δικό της νόμισμα», υπογράμμισε η Λεπέν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter