Λέρος: Στον Εισαγγελέα οι γονείς-τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους

Λέρος: Στον Εισαγγελέα οι γονείς-τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους

Φρίκη και αποτροπιασμός για τους γονείς που βίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά στη Λέρο

Οι δυο γονείς  αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα της Κω προκειμένου να απολογηθούν, καθώς όπως αποκαλύφθηκε την Δευτέρα επί τέσσερα χρόνια κακοποιούσαν σεξουαλικά τα τέσσερα παιδιά τους.

Η φρικαλέα αποκάλυψη έγινε όταν ένα από τα παιδιά, η 13χρονη κόρη, πήγε στο νοσοκομείο με αιμορραγία και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το παιδί, συνοδεία της θείας του και με τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού, αποκάλυψε τη φρίκη.

Αμέσως μετά έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία και οι γονείς συνελήφθησαν τη Δευτέρα. Χθες, μετά από πολύωρη ανάκριση, ο πα-τέρας ομολόγησε, ενώ τα όσα κατέθεσε η συνεργός μητέρα, σοκάρουν.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, όπως είπε η μητέρα των τεσσάρων παιδιών και συνεργός στη σεξουαλική κακοποίηση, η ίδια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αχαρακτήριστες αρρωστημένες πράξεις, αφού μεταξύ άλλων «σκηνοθετούσε» τις ερωτικές πράξεις με το κορίτσι και το 10χρονο αδελφάκι της, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης.

Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά, έναν 25χρονο γιο, έναν 20χρονο, την 13χρονη κόρη και το 10χρονο αγόρι. Το μεγαλύτερο από αυτά έχει καταφέρει να φύγει από το σπίτι, καθώς και αυτό έπεφτε θύμα των σεξουαλικών επιθέσεων από τους ίδιους τους γονείς του. Ο 20χρονος και ο 10χρονος αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης και ψυχολογικών προβλημάτων.

Το ερώτημα που εγείρεται μετά από τις φρικιαστικές αποκαλύψεις είναι πώς τόσα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα για την προστασία των παιδιών, αφού λίγο ή περισσότερο ήταν γνωστή η κατάσταση.

Εκτός του ότι ο μεγαλύτερος γιος φιλοξενείται σε συγγενικό σπίτι, ένα χρόνο πριν, όπως αποκάλυψε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δημοσιογράφος του τοπικού Μέσου, aegeanews.gr, Μιχάλης Ιγνατίδης, το κορίτσι είχε μεταβεί σε γιατρούς στο Πέραμα, στην Αττική, όπου παρά το ότι συμπεράθηκε πως έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, «κάποιοι έκριναν ότι το παιδί μπορούσε να γυρίσει στο σπίτι».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι «όλοι είχαν υποψίες και γνώριζαν, όμως κανένας δεν έκανε τίποτα», ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε τον τελευταίο μήνα, το νησί της Λέρου «είχε 45 τέτοια περιστατικά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter