Λέσβος: 13 σεισμοί άνω των 3ών Ρίχτερ – 5,2 Ρίχτερ στις 4:24

Λέσβος: 13 σεισμοί άνω των 3ών Ρίχτερ – 5,2 Ρίχτερ στις 4:24

Συνολικά 13 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 ρίχτερ (ο μεγαλύτερος 4 ρίχτερ στις 7.15 το πρωί) ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό των 5,2 βαθμών που έγινε στις 4.24 το πρωί με επίκεντρο τη Μικρασιατική Τρωάδα, βόρεια της Λέσβου. Μικροτραυματισμοί και ζημιές αναφέρονται στην Τουρκία.

Ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Λέσβο, στη Λήμνο αλλά και στη Χίο είχε τελικά εστιακό βάθος τα 25 χιλιόμετρα. Ήταν ο τρίτος σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των πέντε ρίχτερ σε ένα 24ωρο με επίκεντρο στην ίδια περιοχή, με πρώτο, αυτόν στις 6 παρά 10 χθες το πρωί μεγέθους 5 βαθμών και εστιακό βάθος τα 14 χιλιόμετρα. Ακολούθησε άλλος ένας μεγέθους 5,1 βαθμών στη 1 το μεσημέρι με εστιακό βάθος στα 12 χιλιόμετρα. Ενώ στις 13.45 το μεσημέρι υπήρξε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών, με εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Εκτός από τους παραπάνω σεισμούς και έως τον μεγάλο σημερινό σεισμό υπήρξε μια μεγάλη σεισμική ακολουθία με δεκάδες δονήσεις σεισμών με ένταση έως 4 βαθμούς.

Από την έντονη σεισμική διεργασία των τελευταίων 30 ωρών δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά στην Αστυνομία ή στις υπηρεσίες του δήμου Λέσβου.

Πάντως, η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει θορυβήσει τους κατοίκους, παρόλο που οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.

Μικροτραυματισμοί και ζημιές στην Τουρκία

Μικροτραυματισμούς και ζημιές σε σπίτια στα χωριά της περιοχής του Αϊβατζίκ απέναντι από τη βόρεια Λέσβο προκάλεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα.

Με πολλά χωριά να βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στα σεισμικά επίκεντρα αλλά και λόγω των χαμηλής ποιότητας κατασκευών, οι απεσταλμένοι την περιοχή δημοσιογράφοι μιλάνε για ζημιές σε τουλάχιστον 100 σπίτια και για πρόχειρους καταυλισμούς που στήθηκαν στα γήπεδα των χωριών. Ιδιαίτερα στο χωριό Γιουκαρίκιοϊ στις παρυφές της Ίδης οι ζημιές είναι πολλές.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter