Λέσβος: Οι σεισμοί «καλά κρατούν» – Άλλοι δύο μετασεισμοί ταρακούνησαν το νησί

Λέσβος: Οι σεισμοί «καλά κρατούν» – Άλλοι δύο μετασεισμοί ταρακούνησαν το νησί

Δύο μετασεισμοί, μεγέθους 3,6 και 3,5 βαθμών σημειώθηκαν στη Λέσβο, μετά τα 5,1 Ρίχτερ του μεσημεριού που έβγαλαν ξανά στο δρόμο τους κατοίκους του νησιού. Το επίκεντρο και σε αυτές τις δονήσεις ήταν πολύ κοντά σε αυτό των προηγούμενων σεισμών, ενώ ανάλογο ήταν και το εστιακό βάθος.

Συνολικά, από τα ξημερώματα, έχουν καταγραφεί δύο μεγάλες δονήσεις και τρεις μετασεισμοί. Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Εξάλλου, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας, που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε, ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

Σεισμός και στο Αίγιο

Το μεσημέρι, σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Αίγιο, με το επίκεντρο της δόνησης να προσδιορίζεται 15 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης και το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 28 χιλιόμετρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter