Λευκός Οίκος: Η «ηλεκτρική καρέκλα» του νέου επιτελάρχη (Video)

Λευκός Οίκος: Η «ηλεκτρική καρέκλα» του νέου επιτελάρχη (Video)

Τάξη στο χάος του Λευκού Οίκου καλείται να βάλει ο νέος επιτελάρχης, Τζον Κέλι, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα σήμερα τα νέα καθήκοντα του μετά την απομάκρυνση του ομογενούς Ρινς Πρίμπους.

Ο στρατηγός θα πρέπει να αντιμετωπίσει αρχικά το αντισυμβατικό τρόπο διαχείρισης του Αμερικανού προέδρου. Από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο Οβάλ γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να κρατά ανοιχτή την πόρτα του για όλους τους συμβούλους που θέλουν να τον δουν.

Αυτή η τακτική, σύμφωνα με αναλυτές, που ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης οδήγησε στην πρόσφατη αναταραχή στον Λευκό Οίκο με παραιτήσεις, απομακρύνσεις και συγκρούσεις υψηλόβαθμων στελεχών στον στενό κύκλο του Τραμπ.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν όλα τα μέλη του Λευκού Οίκου θα αναφέρονται στον Τζον Κέλι ή κάποιοι, όπως ο διευθυντής επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι και η στενή σύμβουλος του Τραμπ, Κέλι Αν Κόνγουεϊ θα συνεχίσουν να παίρνουν κατευθείαν εντολές από τον πρόεδρο.

«Θα πρέπει να μειώσει το δράμα, να μειώσει τόσο τις ενέδρες στο εσωτερικό όσο και τις ‘’διαρροές’’. Θα πρέπει να φέρει κάποια πειθαρχία στις σχέσεις», είπε στο κανάλι FOX ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τζορτζ Μπους, Καρλ Ρόουβ.

Σε αυτή τη φάση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο είναι εξαιρετικά ενοχλημένο από την απομάκρυνση του πρώην προέδρου του, Ρινς Πρίμπους, τηρεί στάση αναμονής. Ο Ρινς Πρίμπους λειτουργούσε ως «γέφυρα» μεταξύ του κόμματος και του προέδρου. Είχε αναλάβει να περιορίζει τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ και να δίνει πολιτική γραμμή. Αρκετά δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος τον απομάκρυνε από τα καθήκοντα του.

Σήμερα οι άνθρωποι στον στενό κύκλο του Τραμπ, είναι είτε σε δημόσια σύγκρουση με το κόμμα είτε δεν έχουν κανένα πολιτικό ή ιδεολογικό έρεισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον που μέσω της ιστοσελίδας Breitbart κατηγορείται ότι προσπάθησε να γονατίσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter