Ληστές χρηματοκιβωτίων: Νέο χτύπημα στο Μαρκόπουλο – Τρεις οι συμμορίες, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Νέο χτύπημα στο Μαρκόπουλο – Τρεις οι συμμορίες, εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Σε σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες έχει μετατραπεί το κυνήγι για την εξάρθρωση της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, τα χτυπήματα της οποίας πλέον είναι αλλεπάλληλα και κάνουν την αστυνομία να πιστεύει ότι δεν είναι μία, αλλά τρεις.

Το τελευταίο επεισόδιο της δράσης των ληστών χρηματοκιβωτίων εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Πέμπτης, σε χώρο γνωστής εταιρείας καλλυντικών, στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για νέο χτύπημα της γνωστής συμμορίας.

Συγκεκριμένα, στις 03:30 τα ξημερώματα, πέντε άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα, τον έδεσαν και πήγαν στο λογιστήριο, όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί. Στη συνέχεια, μπήκαν στο γραφείο του διευθυντή της εταιρείας, όπου υπήρχε δεύτερο χρηματοκιβώτιο, το ξήλωσαν και το πήραν μαζί τους.

Οι δράστες τοποθέτησαν το χρηματοκιβώτιο στο αυτοκίνητο διαφυγής τους, ενώ φεύγοντας, έκλεψαν και το ΙΧ του φύλακα. Το δικό τους αυτοκίνητο, που είχε κλαπεί από τα Μέγαρα, βρέθηκε αργότερα καμένο στην περιοχή των Αχαρνών, ενώ το ΙΧ του φύλακα εντοπίστηκε στο Μαρκόπουλο.

Οι ληστείες χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις σε Αττική και Βοιωτία, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν αυξητική τάση, προκαλούν «πονοκέφαλο» στην αστυνομία, με την εξάρθρωση των δραστών να αποτελεί πρώτη προτεραιότητά της.

«Οι συμμορίες που “χτυπούν” τα χρηματοκιβώτια εταιρειών, εκτιμώ ότι είναι τρεις», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες. Οι άλλες δύο, που είναι μικρότερες, απαρτίζονται από Ρομά και από άτομα, επίσης ανατολικών χωρών. Η εκτίμησή μου είναι ότι τη δράση της πρώτης και μεγάλης συμμορίας μιμήθηκαν στη συνέχεια οι δύο μικρότερες».

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι όμοιος. Αρχικά, εισβάλλουν ξημερώματα, από τέσσερα έως έξι άτομα συνήθως, στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Οι κακοποιοί, που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποιούν τους φύλακες των εταιρειών, με την απειλή όπλων ή λοστών και μαχαιριών. Τα μέλη της «μεγάλης συμμορίας» εισβάλλουν πάντα με όπλα στα χέρια τους, ενώ των δύο μικρότερων συμμοριών χρησιμοποιούν κυρίως λοστούς ή μαχαίρια.

Αμέσως μετά, δένουν τους φύλακες και στη συνέχεια σηκώνουν τα χρηματοκιβώτια. Ορισμένες φορές προσπαθούν πρώτα να τα διαρρήξουν και εάν δεν τα καταφέρουν, τότε τα τοποθετούν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο πηγαίνουν στο καταφύγιό τους. Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διαφυγή τους, κλέβουν συνήθως και το αυτοκίνητο του φύλακα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter