Λήξη συναγερμού στην Πάτρα: Υπό έλεγχο η διαρροή επικίνδυνου αερίου στην Ιατρική Σχολή

Λήξη συναγερμού στην Πάτρα: Υπό έλεγχο η διαρροή επικίνδυνου αερίου στην Ιατρική Σχολή

Λήξη συναγερμού στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ επετεύχθη ο εντοπισμός του επικίνδυνου φιαλιδίου και η απομάκρυνσή του από το χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του.

Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς είχε παρατηρηθεί διαρροή αερίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το φιαλίδιο με το αέριο βρισκόταν εντός ψυγείου και άγνωστο παραμένει πως προκλήθηκε η διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει κινδυνέψει κανείς από φοιτητές αλλά και το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του patrastimes.gr, η εναπόθεση του φιαλιδίου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση πιθανόν σε κίνδυνο ατόμων που δραστηριοποιούνται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter