Λιαργκόβας: Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια δεν θα μοιάζει με μήνα του μέλιτος

Λιαργκόβας: Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια δεν θα μοιάζει με μήνα του μέλιτος

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, τη νέου τύπου δημοσιονομική επιτήρηση της χώρας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, ενώ σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού εντόπισε μεν αναδιανεμητικές πτυχές, με κύριο αρνητικό όμως τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας διευκρίνισε πως δεν χρησιμοποιεί τον όρο «καθαρή έξοδος από τις αγορές», καθώς θα συνεχιστεί με διαφορετικό τρόπο η δημοσιονομική επιτήρηση ακόμα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. «Θα έχει κόστος η πλήρης έξοδος στις αγορές και θα εξαρτηθεί από το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω της ελάφρυνσης του χρέους» προέβλεψε και είχε σχηματικά πως «η επόμενη ημέρα δεν θα μοιάζει με την αρχή ενός μήνα του μέλιτος».

«Αναγνωρίζουμε ότι διάφορες αναδιανεμητικές πτυχές μπορούν να περιορίσουν τις υφεσιακές επιπτώσεις και να ενισχύσουν την κατανάλωση» τόνισε ως προς τα θετικά στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως αρνητικό γεγονός ότι σύμφωνα με το προσχέδιο συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη μείωση δαπανών και στην αύξηση φόρων. Παράλληλα, προειδοποίησε για δημιουργία ασφυκτικού περιβάλλοντος λόγω των δημοσιονομικών προσαρμογών που βασίζονται κυρίως σε φορολογικές αυξήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter