Λίβανος: «Ανέστειλε» την παραίτησή του ο Σάαντ Χαρίρι (Photos)

Λίβανος: «Ανέστειλε» την παραίτησή του ο Σάαντ Χαρίρι (Photos)

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν που ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.

«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Αούν και εκείνος μου ζήτησε να περιμένω για να υπάρξει περαιτέρω διάλογος για τους λόγους (για τους οποίους υποβλήθηκε) και για το πολιτικό υπόβαθρο και ανταποκρίθηκα», δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Σάαντ αλ-Χαρίρι.

Ο Σαάντ αλ-Χαρίρι παρακολούθησε σήμερα Τετάρτη τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βηρυτό μετά την επιστροφή του στον Λίβανο έπειτα από την παραίτησή του στις 4 Νοεμβρίου την οποία ανακοίνωσε από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Χαρίρι, η αιφνιδιαστική παραίτηση του οποίου βύθισε την χώρα του σε πολιτική κρίση, έφθασε στη Βηρυτό αργά χθες το βράδυ, παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Βηρυτού δίπλα στον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν και τον πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υψηλόβαθμοι πολιτικοί που πρόσκεινται στον Χαρίρι υποστήριξαν ότι το Ριάντ τον πίεσε να παραιτηθεί και τον κρατούσε στη Σαουδική Αραβία παρά την θέλησή του, αλλά τόσο το βασίλειο όσο και ο ίδιος το διαψεύδουν. 

Η παραίτησή του πάντως αιφνιδίασε και τους ίδιους τους συμβούλους του.







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter