Λονδίνο: Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Λονδίνο: Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 522 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 13 κατά.

Για να περάσει η πρόταση της πρωθυπουργού χρειαζόταν τη στήριξη των δύο τρίτων των συνολικά 650 μελών του κοινοβουλίου.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, υπέρμαχος της παραμονής στην Ε.Ε. δεν θα είναι υποψήφιος

Ο βρετανός πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο στις εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με μια επιστολή του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα London Evening Standard.

Τον περασμένο μήνα ο Όζμπορν, ο οποίος εικαζόταν ότι μπορεί να γινόταν ο επόμενος πρωθυπουργός μέχρι που έχασε τη θέση του ως υπουργού Οικονομικών αφού βοήθησε στην αποτυχημένη εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, διορίσθηκε διευθυντής της Evening Standard.

Έχει δεχθεί πυρά επειδή ανέλαβε πολλές θέσεις εργασίας ενώ παρέμενε μέλος του κοινοβουλίου, ανάμεσα στις οποίες μια θέση μερικής απασχόλησης ως στέλεχος της BlackRock.

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Κοινοτήτων –προς το παρόν. Όμως θα παραμείνω δραστήριος στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας και για θέματα για τα οποία νοιάζομαι», αναφέρει ο Όζμπορν στην επιστολή.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτή τη Βρετανία που αγαπώ από την καρέκλα του διευθυντή μιας μεγάλης εφημερίδας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γράψω τα απομνημονεύματά μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter