Λονδίνο: Κόλαση φωτιάς με 6 νεκρούς σε πύργο 27 ορόφων- (LIVE + Videos + Photos)

Λονδίνο: Κόλαση φωτιάς με 6 νεκρούς σε πύργο 27 ορόφων- (LIVE + Videos + Photos)

6 νεκροί, 70 τραυματίες και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πυρκαγιάς στον 27 ορόφων πύργο Grenfell Tower, στα δυτικά του Λονδίνου. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτίριο, που έχει 120 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά πρέπει να βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι στο κτίριο. Αν και τα αίτια της φωτιάς είναι ακόμα άγνωστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για ψυγείο που εξερράγη στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.

15:45 Πυροσβέστες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα

Για τουλάχιστον ακόμα 24 ώρες θα επιχειρούν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά του 24ώροφου κτιρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή πυρκαγιά. Αναμένω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου θα είναι στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες», δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον.

Η Κότον δήλωσε επίσης ότι ένας αριθμός πυροσβεστών υπέστη ελαφρά τραύματα.

14:50 Εβδομήντα οι τραυματίες

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, 20 από τους οποίους χρήζουν εντατικής νοσηλείας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών του Λονδίνου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

13:15 Η Πυροσβεστική έχει φτάσει ως τον 19-20 όροφο

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων από διάφορους ορόφους του πολυώροφου κτιρίου κατοικιών που κάηκε στο δυτικό Λονδίνο και ότι οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ των 24 ορόφων.

Η Κότον πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου, που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ασφαλές.

LIVE: Ζωντανά από το χώρο της τραγωδίας και μαρτυρίες ΕΔΩ

«Μπορούμε να δούμε ανθρώπους στα παράθυρα. Ένας από αυτούς κουνούσε μια κουβέρτα. Από διπλανά κτήρια του φώναζαν “βγάλε το κεφάλι σου από το παράθυρο”. Ένας άνδρας μου είπε ότι νωρίτερα είχε δει μια μητέρα με ένα παιδί», περιγράφει δημοσιογράφος του Guardian.

«Υπήρχαν άνθρωποι από τους πρώτους ορόφους του πύργου που πηδούσαν στο κενό», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Sky News.

10:30 Πενήντα άτομα μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία

Όπως ανακοινώθηκε στις 10 και μισή το πρωί, πενήντα άτομα έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαμερίσματα ενώ όσοι μπόρεσαν να εκκενώσουν το κτίριο μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί.

Ο πρώτος αυτός απολογισμός κινδυνεύει να αυξηθεί, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του 27ώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην συνοικία Νορθ Κένσινγκτον, κοντά στο Σέφερντς Μπους.

10:00 Έγγραφα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν ότι ομάδα κατοίκων διαμαρτυρόταν επιμόνως για την κατάσταση του κτιρίου και τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Ένοικος του κτηρίου που μίλησε σε δημοσιογράφους είπε ότι το κτήριο δεν είχε κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης προσθέτοντας ότι κατάλαβε τη φωτιά από τον καπνό στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά στο οποίο διέμενε στον 17ο όροφο του κτηρίου. Πρόσθεσε πως οι ένοικοι είχαν προειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες για το κίνδυνο που διατρέχουν λόγω μη ύπαρξης συστήματος πυρόσβεσης.

Ομάδα κατοίκων είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως κατ΄επανάληψιν για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο Grenfell Tower εξαιτίας του όγκου των υλικών που είχε συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου, της ελαττωματικής καλωδίωσης και της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.

Η Daily Mail μεταδίδει εικόνες με ενοίκους υψηλότερων ορόφων να φτιάχνουν αυτοσχέδια σκοινιά με σεντόνια προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο έδαφος.

Δήμαρχος Λονδίνου: Πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για την ασφάλεια του κτιρίου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου.

«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο Καν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από συνεχείς καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα για την ασφάλεια του συγκεκριμένου κτιρίου. Περισσότερα ΕΔΩ

09:50 Το κτίριο των 120 διαμερισμάτων το οποίο κτίσθηκε το 1974 έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρέθηκε επί τόπου, η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτίρια για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς από φλεγόμενα ιπτάμενα συντρίμμια.

Ο Τζόντι Μάρτιν, που έφθασε στον τόπο της καταστροφής μαζί με το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, διηγήθηκε στο BBC ότι άκουσε κραυγές και είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Παρακολουθείστε LIVE από το SKY NEWS:

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

https://www.facebook.com/LondonFireBrigade/photos/a.151759034847687.24308.146900472000210/1599978070025769/?type=3&theater

A statement from London Fire Commissioner Dany Cotton on the North Kensington tower block fire:

“This is an…

Posted by London Fire Brigade on Mittwoch, 14. Juni 2017

Από τα παράθυρα του φλεγόμενου πύργου ακούγονταν κραυγές για βοήθεια 

http://www.dailymail.co.uk/~/article-4601902/index.html

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά παραμένει άγνωστη.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter