Λονδίνο: «Θωρακίζεται» το Ουίνσδορ περιμένοντας τους τουρίστες!

Λονδίνο: «Θωρακίζεται» το Ουίνσδορ περιμένοντας τους τουρίστες!

Οι νέοι φράκτες τοποθετήθηκαν ενόψει της διεξαγωγής της τακτικής τελετής της αλλαγής της Φρουράς την Τετάρτη.

Η αστυνομία τοποθέτησε σήμερα και άλλους φράκτες γύρω από το Κάστρο Ουίνδσορ της βασίλισσας Ελισάβετ προκειμένου να ενισχύσει την προστασία του μία εβδομάδα μετά την επίθεση ενός άνδρα κοντά στο κοινοβούλιο στο κεντρικό Λονδίνο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

Τα πρόσθετα μέτρα ακολουθούν την επανεξέταση της ασφάλειας στο Ουίνδσορ, το παλαιότερο και μεγαλύτερο ακατοίκητο κάστρο στον κόσμο, που βρίσκεται περίπου 32 χλμ. δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, ανέφερε η αστυνομία.

Οι νέοι φράκτες τοποθετήθηκαν ενόψει της διεξαγωγής της τακτικής τελετής της αλλαγής της Φρουράς την Τετάρτη, όταν στρατιώτες με κόκκινες στολές και καπέλα από δέρμα αρκούδας παρελαύνουν υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας μέσα από την πόλη Ουίνδσορ προτού κατευθυνθούν προς το κάστρο.

Η τελετή είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες – περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται το κάστρο κάθε χρόνο. Η αστυνομία δήλωσε πως οι νέοι φράχτες στο Ουίνδσορ είναι ένα μέτρο που προστίθεται στους συνήθεις αποκλεισμούς δρόμων.

«Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που να δηλώνουν μια ειδική απειλή στο Ουίνδσορ, τα πρόσφατα γεγονότα στο Ουεστμίνστερ υπογραμμίζουν σαφώς την ανάγκη για εισαγωγή επιπλέον μέτρων», δήλωσε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Ντέιβ Χάρντκασλ από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

«Η (αστυνομική) δύναμη πιστεύει πως είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθεί και να υποστηριχθεί περαιτέρω το κοινό και η Αλλαγή Φρουράς».

Την περασμένη Τετάρτη, ο Χαλίντ Μασούντ, 52 ετών, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα πλήθος πεζών στη γέφυρα Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς και τραυματίζοντας άλλους 50. Στη συνέχεια μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άοπλο αστυνομικό στην πύλη του κοινοβουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter