Λονδίνο: Σε ψυχίατρο ο δράστης της επίθεσης σε τέμενος – Ένας νεκρός, 10 τραυματίες (Video & Photos)

Λονδίνο: Σε ψυχίατρο ο δράστης της επίθεσης σε τέμενος – Ένας νεκρός, 10 τραυματίες (Video & Photos)

Ο τρόμος ξαναχτυπά στο Λονδίνο. Ο δράστης συνελήφθη και μάρτυρες αναφέρουν ότι φώναζε “θέλω να ξεκάνω τους μουσουλμάνους”. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, ότι στο αρχικό στάδιο των ερευνών για την επίθεση με το βαν στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ στο Βόρειο Λονδίνο, δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός από τον 48χρονο οδηγό του μικρού φορτηγού που συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.

Ο 48χρονος οδηγός έχει οδηγηθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της ψυχικής του υγείας.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της επίθεσης είναι ένας νεκρός και δέκα τραυματίες

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης του δράστη:

https://twitter.com/RT_com/status/876693043688210432

Έκκληση για ηρεμία από το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας

Η επίθεση με το βαν κατά περαστικών έγινε έξω από Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό (Seven Sisters Road) στα βόρεια του Λονδίνου. Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία:

“Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια”, είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι “έχει συλληφθεί ένα άτομο”.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.

Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν’αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό έξω από το τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεργάζεται με την τοπική αστυνομία, καθώς η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, σημειώνει η εφημερίδα “The Guardian”.

Η εφημερίδα “The Guardian” αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι της που συνομιλούν με αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι αρκετοί από αυτούς, περιγράφουν ότι το βαν οδηγήθηκε εσκεμμένα, πάνω σε ομάδα ανθρώπων που έβγαιναν από το τέμενος.

Υπάρχον μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο οδηγός του βαν προσπάθησε με τη βία να διαφύγει.

https://www.rt.com/uk/392974-aftermath-london-mosque-attack/

null

Τ. Μέι: Ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζεται το περιστατικό με το βαν κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

Πηγή: The Guardian, BBC

http://www.dailymail.co.uk/~/article-4616452/index.html

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter