Λονδίνο: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών της επίθεσης

Λονδίνο: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών της επίθεσης

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι, επισημαίνοντας ότι ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο ένας δράστης ονομάζεται Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών, επίσης γνωστό με το ονοματεπώνυμο Ρασίντ Ελκντάρ. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Οι δύο άνδρες διέμεναν στη συνοικία Μπάρκινγκ, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πολλών προσώπων τις τελευταίες ημέρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη, διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει ο,τιδήποτε να το καταθέσει στις αρχές.

Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπατ είχε εμφανιστεί πέρσι σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο «Οι γείτονές μου οι τζιχαντιστές», ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter