Λονδίνο: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση

Λονδίνο: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άντρα σε εφαρμογή της ειδικής νομοθεσίας για την τρομοκρατία. 

“Αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου, πραγματοποίησαν έρευνα μετά την έκδοση εντάλματος, σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,” ανέφερε σχετικά ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

“Συνελήφθη 30χρονος ύποπτος για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των τρομοκρατικών επιθέσεων,” τόνιζε η ίδια ανακοίνωση.

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο δραστών της, όπου σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι, επισημαίνοντας ότι ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο ένας δράστης ονομάζεται Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών, επίσης γνωστό με το ονοματεπώνυμο Ρασίντ Ελκντάρ. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Μαροκινο-Ιταλός Γιούσεφ Ζάγμπα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter