Λύθηκε το ζήτημα με τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων – Ανακαλεί την απόφασή του ο ΣΕΕΒΙ

Λύθηκε το ζήτημα με τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων – Ανακαλεί την απόφασή του ο ΣΕΕΒΙ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά και φέτος η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων ανακάλεσε την απόφαση για αναστολή της δωρεάν διανομής που είχε λάβει στις αρχές Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο σχολιάζει ότι «ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε», η απόφαση του ΣΕΕΒΙ κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, από τον πρόεδρο του ΣΕΕΒΙ, Αλέξανδρο Παπαζήση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο ΣΕΕΒΙ ανακοίνωσε την αναστολή της δωρεάν διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, επικαλούμενος χρέη του υπ. Παιδείας από προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Η σχετική απόφαση πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα Πανεπιστήμια, με τους φοιτητές να πραγματοποιούν διαδηλώσεις στο υπουργείο Παιδείας και στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας την δωρεάν διανομή των συγγραμμάτων. 

Γαβρόγλου: Ήταν μια «περιττή αναστάτωση»

Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου επιστημονικών πανεπιστημιακών βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».

«Η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσον καιρό», σχολίασε ο υπουργός και χαρακτήρισε ότι υπήρξε μια «περιττή αναστάτωση».

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες οι όποιες συνέχιζαν τόσον καιρό και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και οποιαδήποτε θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Γαβρογλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter