Λύτρα, μπάλα και «Greek Mafia» έως την ομηρία-ρεκόρ του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Λύτρα, μπάλα και «Greek Mafia» έως την ομηρία-ρεκόρ του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

Το αίσιο τέλος της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, της μεγαλύτερης σε διάρκεια στον ελληνικό χώρο, φέρνει ξανά στο προσκήνιο απαγωγές που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Για 186 μέρες κρατούσαν όμηρο τον 53χρονο επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη οι απαγωγείς του. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στα ελληνικά χρονικά, η οποία μάλιστα έληξε χωρίς να καταβληθούν λύτρα. Το αίσιο τέλος της υπόθεσης που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον φέρνει ξανά στο προσκήνιο πολύκροτες απαγωγές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Το DocumentoStreet θυμάται σήμερα αυτές που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη αίσθηση.

Μαρσελίνο

Μια απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν του Μαρσελίνο. Το 1990 ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας Γιάννης Τσατσάνης, γνωστός και ως «Μαρσελίνο», απήχθη από συμπαίχτες και αδερφικούς του φίλους. Οι απαγωγείς, που στόχευαν στην είσπραξη λύτρων, τελικά δολοφόνησαν τον άτυχο νεαρό.

Γιάννης Ζώνας

Επαγγελματική απαγωγή ήταν αυτή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα το 2001, όπου εμπλεκόταν η «Greek Mafia» ή αλλιώς «συνδικάτο του εγκλήματος». Υστερα από δίμηνες διαπραγματεύσεις η οικογένεια του απαχθέντος κατέβαλε 1,15 εκατ. δολάρια στους δράστες και το θύμα αφέθηκε ελεύθερο. Δεκατέσσερα χρόνια μετά ο Παναγιώτης Βλαστός ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή.

Διαμαντής Μασούτης

Τον Δεκέμβριο του 2005 ο Διαμαντής Μασούτης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ, απήχθη από το σπίτι του. Οι δράστες που ακινητοποίησαν αυτόν και τη σύζυγό του ζητούσαν 1 εκατ. ευρώ λύτρα, αλλά τελικά δέχθηκαν τα διαθέσιμα 300.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Γιώργος Μυλωνάς

Δεκατρείς μέρες αναζητούσε η αστυνομία επί ματαίω τον επιχειρηματία Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008. Ο επιχειρηματίας ακινητοποιήθηκε από δύο οπλισμένους δράστες που κρύβονταν στο πάρκινγκ του σπιτιού του. Εγκέφαλος της απαγωγής ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Οι δράστες, αφού έλαβαν λύτρα 13 εκατ. ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

Περικλής Παναγόπουλος

Η «Greek Mafia» εμπλέκεται και στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου το 2009. Οκτώ μέρες μετά την απαγωγή, η σύζυγος του εφοπλιστή –που δήλωσε ότι έχει συγχωρέσει τους δράστες– κατέβαλε 30 εκατ. ευρώ και το θύμα αφέθηκε ελεύθερο. Την περασμένη Δευτέρα το εφετείο επέβαλε στους 11 από τους 14 κατηγορούμενους –ανάμεσά τους και ο Π. Βλαστός– βαρύτατες ποινές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter