Μ. Λεμπιδάκης: Σώθηκε επειδή εφάρμοσε εν αγνοία του μία πρακτική σεμιναρίων της ΕΛΑΣ!

Μ. Λεμπιδάκης: Σώθηκε επειδή εφάρμοσε εν αγνοία του μία πρακτική σεμιναρίων της ΕΛΑΣ!

Κρίσιμο ρόλο στην επιτυχημένη έκβαση της υπόθεσης της απαγωγής Λεμπιδάκη έπαιξε ασφαλώς η διαπραγματευτική ομάδα που συγκρότησε η ΕΛΑΣ. Δύο από τα μέλη της ομάδας αυτής έδωσαν στη δημοσιότητα την πρακτική που εφάρμοσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, εν αγνοία του, και η οποία απέβη σωτήρια για τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του. 

Όπως είπαν μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, «έγραψε τις σκέψεις του σε ένα ημερολόγιο. Αυτό τον βοήθησε να απασχολεί το μυαλό του και να μην καταρρεύσει περιμένοντας να πεθάνει όπως συμβαίνει στα περισσότερα θύματα απαγωγών. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες απαγωγές με εξισου μεγάλη διάρκεια».

Όπως ανάφεραν άθελα και εν αγνοία του ο επιχειρηματίας εφάρμοσε μια πρακτική που διδάσκεται στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της αστυνομίας.

«Ο ρόλος του διαπραγματευτή εξαρτάται από τη σχέση εμπιστοσύνης που θα αναπτύξει με τους συγγενείς του θύματος. Πάγια τακτική των απαγωγέων είναι να προσπαθήσουν να διαταράξουν αυτήν τη σχέση. Να κάνουν την οικογένεια του θύματος να αμφισβητήσει τις στμβοιυλές των αστυνομικών» εξηγούν και συνεχίζουν: «Οι απαγωγείς πίστευαν ότι οι αστυνομικοί διαπραγματευτές ήταν εμπόδιο για την έκβαση της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Μόνος στόχος ήταν να απλευθερωθεί το συντομότερο δυνατόν ο Λεμπιδάκης όχι να διασφαλιστούν τα χρήματα της οικογένειας ή να συγκεντρώσουμε στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών».

Όπως εξηγούν οι αστυνομικοί που κάνουν τις διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να ενημερώνονται για τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα ώστε να μην επηρεαστεί η συμπεριφορά και η κρίση τους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter