Μακρόν εναντίον Τραμπ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024

Μακρόν εναντίον Τραμπ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι η υποψηφιότητα «Paris 2024» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής των αξιών των Αγώνων, της ανοχής και του σεβασμού προς το περιβάλλον, αρχές που, όπως τόνισε αμφισβητούνται από άλλους.

“Οι Ολυμπιακές αξίες είναι οι αξίες μας, απειλούνται, αμφισβητούνται από πολλούς σήμερα, γι ‘αυτό είναι η καλύτερη στιγμή να τις υπερασπιστούμε”, δήλωσε ο Μακρόν στην Λωζάνη, όπου βρέθηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα της γαλλικής πρωτεύουσας και να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Όπως είναι γνωστό, στην προσπάθειά να φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024, το Παρίσι ανταγωνίζεται το Λος Άντζελες, υποψηφιότητα που έχει υποστηρίξει δημόσια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ ενέκρινε, όπως αναμενόταν, την πρόταση του προέδρου της, Τόμας Μπαχ, για την ταυτόχρονη ανάθεση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και του 2028 στην ίδια σύνοδο, προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στη Λίμα.

Το Παρίσι ελπίζει επίσης να διοργανώσει τους Αγώνες για τρίτη φορά, έχοντας προηγουμένως φιλοξενήσει το 1900 και το 1924, ενώ το Λος Αντζελες φιλοξένησε τους Αγώνες του 1932 και του 1984. Το Παρίσι έχει ήδη αποτύχει σε τρεις προσπάθειες διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, το 1992, το 2008 και το 2012. Θεωρείται φαβορί για τους Αγώνες του 2024, με το Λος Άντζελες να δέχεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες για το 2028.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter