Μακρόν: Ο Μισέλ Μπαρνιέ είναι ο μόνος διαπραγματευτής για το Brexit

Μακρόν: Ο Μισέλ Μπαρνιέ είναι ο μόνος διαπραγματευτής για το Brexit

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επαναδιατύπωσε σήμερα τη στήριξή του στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ ως το μόνο σημείο επαφής για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, διαψεύδοντας δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, που έκαναν λόγο για διαφωνία των δύο ανδρών.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής και να επαναδιατυπώσω τη βούλησή μας, η οποία είναι ότι υπάρχει μόνον ένας διαπραγματευτής και μόνο μια εντολή», τόνισε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

«Ο μοναδικός διαπραγματευτής είναι ο Μισέλ Μπαρνιέ και θέλω εδώ να εξαλείψω κάθε ασάφεια που δημιουργήθηκε από ψευδείς πληροφορίες που μεταδόθηκαν», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η βρετανική καθημερινή εφημερίδα Telegraph ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Γαλλία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη σηματοδότησαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν τις εμπορικές συζητήσεις για το Brexit ήδη από τον Οκτώβριο και ότι βρίσκονται σε διαφωνία με τον Μπαρνιέ.

Το προεδρικό γραφείο διέψευσε το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας το «αβάσιμο», ενώ μια πηγή που πρόσκειται στον Μακρόν δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν «υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ρούτε εξέφρασε την ανησυχία για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter