Mακρόν: Θα ηγηθώ της μάχης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Mακρόν: Θα ηγηθώ της μάχης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

«Είμαι υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» δήλωσε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο Εμμανουέλ Μακρόν στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Mιλώντας στον ιστότοπο Mediapart, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα ηγηθεί της «μάχης» για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Είμαι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους του σχεδίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί; Επειδή το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο. Για αυτό πρέπει να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Η μια επιλογή είναι να κάνουμε αυτό, η άλλη είναι να πάρουμε τη συλλογική απόφαση, να ηγηθούμε αυτού του αγώνα…», επισήμανε ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα, καθώς πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο και θα αποκαταστήσει την συλλογική μας αξιοπιστία», δήλωσε.

Για τον επικρατέστερο – σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – νικητή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (για την Ελλάδα) να ξαναχτίσει μια σταθερή οικονομία, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter