Μακρόν σε Τσίπρα: Στηρίζουμε την ελάφρυνση του χρέους

Μακρόν σε Τσίπρα: Στηρίζουμε την ελάφρυνση του χρέους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που στις Βρυξέλλες ξεκινούσαν οι εργασίες του EuroWoriking Group και λίγο πριν την έναρξη στις 16:00 του Eurogroup. Δεκτή από τον Εμανουέλ Μακρόν η πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, βρέθηκε το σημερινό Eurogroup και φυσικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Η συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διήρκησε 40 λεπτά, έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα σύντομα με τον Εμανουέλ Μακρόν να απαντά ότι κάτι τέτοιο είναι μέσα στις προθέσεις του.

Σύμφωνα με το Reuters αυτή είναι η γραμμή που σκοπεύει να στηρίξει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό ΛεΜερ, κατά τη συνάντηση των υπουργών της Ευρωζώνης, σήμερα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα. 

Στόχος του σημερινού Eurogroup είναι να συζητηθούν τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος, ανέφερε ο νέος Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρουνό Λε Μέρ, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Στο τραπέζι του Eurogroup τίθεται σήμερα και επίσημα το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος του προγράμματος. Μετά την ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων, προσδοκία όλων των πλευρών, πλέον, είναι να επιτευχθεί σήμερα μία συνολική, πολιτική συμφωνία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter