Μαλάουι: Η Μαντόνα ανοίγει το κέντρο χειρουργικών επεμβάσεων για παιδιά

Μαλάουι: Η Μαντόνα ανοίγει το κέντρο χειρουργικών επεμβάσεων για παιδιά

Την έναρξη του κέντρου χειρουργικών επεμβάσεων παιδιών στο Μαλάουι ανακοίνωσε η Μαντόνα.

Το Ινστιτούτο Μέρσι Τζέιμς για την παιδιατρική χειρουργική και την εντατική φροντίδα θα λειτουργεί στο Κεντρικό Νοσοκομείο Κουίν του Μπλαντάιρ, από αύριο 11 Ιουλίου.

Η μονάδα που φέρει το όνομα της υιοθετημένης κόρης της Μαντόνα από το Μαλάουι, Μέρσι Τζέιμς, είναι η πρώτη στο είδος της στη χώρα και χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα της Μαντόνα Raising Malawi σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Όταν κοιτάζετε μέσα στα μάτια των παιδιών που έχουν ανάγκη, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ένας άνθρωπος πρέπει να κάνει τα πάντα για να τα βοηθήσει. Στην πρώτη μου επίσκεψη στο Μαλάουι είπα ότι θα κάνω αυτό ακριβώς», δήλωσε η Μαντόνα και ευχαρίστησε όλους όσοι εντάχθηκαν και την βοήθησαν «σ’ αυτό το απίστευτο ταξίδι».

«Αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο για το Μαλάουι και τα παιδιά του έχει γίνει πραγματικότητα και δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς την υποστήριξή σας», είπε.

Το άνοιγμα της παιδιατρικής χειρουργικής και του κέντρου εντατικής θεραπείας ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2014 και οι πρώτοι ασθενείς έγιναν δεκτοί στις 29 Ιουνίου.

Η νέα παιδική πτέρυγα θα βοηθήσει το νοσοκομείο της Βασίλισσας Ελισάβετ να διπλασιάσει τον αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται σε παιδιά κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα θα χρησιμεύσει ως εκπαιδευτικό κέντρο για τους ντόπιους γιατρούς στη Νότια Αφρική.

Η μονάδα διαθέτει άνετο χώρο για τα παιδιά που πρέπει να περάσουν χρόνο στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας παιχνιδιού, μιας εξωτερικής παιδικής χαράς και τοιχογραφίες που επιμελήθηκε η σούπερ σταρ και δημιούργησαν διάφοροι καλλιτέχνες που επισκέφτηκαν τη χώρα.

«Το Μαλάουι έχει κάνει την οικογένειά μου πλουσιότερη από όσο θα μπορούσα να φανταστώ. Είναι σημαντικό για μένα να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου που προέρχονται από αυτή τη χώρα, διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με αυτήν και είναι εξίσου σημαντικό να τους δείξω ότι μαζί οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο».

https://www.facebook.com/madonna/photos/a.10151969572164402.1073741833.10584534401/10155447293719402/?type=3&theater

https://www.instagram.com/p/BWV4MQwh7D9/

https://www.instagram.com/p/BWSpXQRBQuB/

Be Careful Who you Love♥️ ! They might just love you back!! ♥️

A post shared by Madonna (@madonna) on

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter