Μάνδρα: Σε μπαζωμένο ρέμα ήταν χτισμένα τα αποδυτήρια του δημοτικού γηπέδου

Μάνδρα: Σε μπαζωμένο ρέμα ήταν χτισμένα τα αποδυτήρια του δημοτικού γηπέδου

Σε μπαζωμένο ρέμα ήταν χτισμένα τα αποδυτήρια και το αντλιοστάσιο του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Μάνδρα, δημοτικής ιδιοκτησίας και χρήσης, όπως διαπίστωσε με επιτόπια αυτοψία το κλιμάκιο μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Ως αποτέλεσμα, το σαθρό έδαφος υποχώρησε κατά τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη. «Άμεσα κατεδαφιστέα» αναφέρει η έκθεση των τριών μηχανικών, που έσπευσαν για επιτόπιο έλεγχο, με τη μορφή του κατεπείγοντος, στις 6 Δεκεμβρίου 2017, κατόπιν πρωτοβουλίας και έγγραφης εντολής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, στις 16 Νοεμβρίου 2017.

Το κλιμάκιο της ΓΓΑ διενήργησε έρευνα στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων (Νέα Πέραμος) της Δυτικής Αττικής, με τις οποίες δεν προκύπτει σχέση χωροθέτησης, κατασκευής και εποπτείας τους από τη ΓΓΑ.

Με επιστολή του την Τρίτη (16/1), ο γ.γ. Αθλητισμού διαβίβασε την έκθεση του κλιμακίου στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, την οποία κοινοποίησε και στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ιωάννη Βασιλείου, προκειμένου να ληφθεί υπ` όψη στην έρευνα που διεξάγει η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τις ευθύνες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στις καταστροφές στους ανωτέρω Δήμους.

Όπως είναι γνωστό, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα. Επίσης, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης έχει διεξάγει σχετική έρευνα. Όπως αναμένεται η έκθεση της ΓΓΑ θα προσφέρει επιπλέον σημαντικά στοιχεία ως προς το πόρισμα της έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και στη μηνυτήρια αναφορά της Περιφερειάρχη Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter