Μάντσεστερ: Συνέλαβαν 23χρονο για το μακελειό

Μάντσεστερ: Συνέλαβαν 23χρονο για το μακελειό

Ένας 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Μάντσεστερ, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, μεταδίδει το BBC.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ενώ ακόμη 59 άτομα τραυματίστηκαν.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι αποχωρούσαν από τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

«Σε σχέση με το περιστατικό της περασμένης νύκτας στη Manchester Arena, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συλλάβαμε έναν 23χρονο άνδρα στο νότιο Μάντσεστερ», ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία παράλληλα διευκρίνισε ότι η σύλληψη που έγινε νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο Arndale Centre στο κέντρο του Μάντσεστερ δεν συνδέεται με την επίθεση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι αρχές θεωρούν το συμβάν τρομοκρατική επίθεση, γεγονός που την καθιστά την πιο αιματηρή στη Βρετανία μετά την επίθεση του Ιουλίου του 2005, όταν 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι τη συγκρίνουν με τις συντονισμένες επιθέσεις ισλαμιστών τον Νοέμβριο του 2015 στο Μπατακλάν στο Παρίσι, από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 130 άνθρωποι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter